Παράκαμψη 15.000 χιλιομέτρων έκανε το αεροπλάνο που μετέφερε τους Ρώσους διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να μεταφέρει πίσω στη χώρα τους τους Ρώσους διπλωμάτες, που απελάθηκαν από Ελλάδα και Ισπανία, χρειάστηκε να κάνει τεράστια παράκαμψη, εξαιτίας της απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, για τον εναέριο χώρο τους. Σύμφωνα με στοιχεία του FlightRadar, το αεροπλάνο διήνυσε 15.000 χιλιόμετρα για να φέρει σε πέρας την αποστολή του, ενώ η απόσταση θα ήταν στα 8.000 χιλιόμετρα, υπό κανονικές συνθήκες.

Η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, όμως το αεροσκάφος δεν μπορούσε να περάσει από τον εναέριο χώρο των υπόλοιπων κρατών, όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση.

Η απόσταση που διήνυσε συνολικά το αεροσκάφος, υπολείπεται ελάχιστα αυτής της μεγαλύτερης πτήσης στον κόσμο μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου οι ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: FlightRadar

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος