Παναγιωτόπουλος από Καστελόριζο: Εδώ η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά

Το ακριτικό Καστελόριζο, επισήμως Μεγίστη, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού. Το Καστελόριζο γιορτάζει τα 78 χρόνια από την απελευθέρωσή του.

«Είναι τιμή να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό τον τόπο, τους ακρίτες του κι ένα σημείο στο οποίο η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά» τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

«Με αισθήματα χαράς βρισκόμαστε εδώ, στη Μεγίστη, να εορτάσουμε την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» υπογράμμισε.

«Η αίσθηση», συνέχισε, «είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε μία εσχατιά της Ελλάδας, αλλά ακριβώς στο σημείο απ’ όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο νησιωτικός χώρος της, ακριβώς όπως ο Έβρος είναι το σημείο όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο χερσαίος χώρος της».

«Για εμένα προσωπικά, υπάρχει η αίσθηση ότι δεν περιποιώ τιμή στο Καστελόριζο, διότι παραβρισκόμαστε εδώ, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, επ’ ευκαιρία της επετείου, αλλά η τιμή είναι δική μας να παραβρισκόμαστε σήμερα στο Καστελόριζο» επισήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

“Είμαι υπερήφανος που ηγούμαι αυτών των ενόπλων δυνάμεων, που προασπίζονται την εδαφική και εθνική κυριαρχία της Ελλάδος” δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρακολούθησε το πρωί τον αγιασμό στο σχολείο της νήσου και στη συνέχεια την πανηγυρική δοξολογία στον ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Στη συνέχεια, μετέβη στο Ηρώο και κατέθεσε στεφάνι, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.

Εξάλλου, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «Ρουσσέν» που περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος. Επίσης, επισκέφθηκε το στρατόπεδο Δυνάμεως Αμύνης Νήσου Μεγίστης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος