Παναγιωτόπουλος: Ισχυρή βούληση Ελλάδας – Ισραήλ για σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή

Τη βούληση και αποφασιστικότητα για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ με νέες δράσεις, εξέφρασαν στις δηλώσεις τους οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υoav Galant , μετά το τέλος των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών και της μεταξύ τους συνάντησης σήμερα στην Αθήνα.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών αναφέρθηκαν στο Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.


Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Ρωσίας. Ο επιθετικός αναθεωρητισμός αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διεθνή έννομη τάξη.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο επισήμανε την ισχυρή βούληση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας κινούνται στη βάση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της καλής γειτονίας.


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας,των πληροφοριών και της βιομηχανίας που συμβάλλουν στην ασφάλεια και την οικονομία Ελλάδας και Ισραήλ. Υπενθύμισε δε, όσον αφορά στη συνεργασία στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών την πρόσφατη σύλληψη των δύο τρομοκρατών στην Ελλάδα που ετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. «Δεν είναι η πρώτη φορά που αποτρέψαμε την παγκόσμια τρομοκρατική εκστρατεία του Ιράν σε συνεργασία με την Ελλάδα, την Κύπρο τη Γερμανία», πρόσθεσε.


Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να ολοκληρώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα ούτε την προώθηση προώθηση όπλων προς τρομοκρατικές οργανώσεις σε Συρία και Λίβανο ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση των Παλαιστινίων με πυραύλους εναντίον αθώων πολιτών.
Τέλος τόνισε ότι οι δύο χώρες αποτελούν γέφυρα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζοντας τις απειλές και προς όφελος των λαών μας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος