Παφίλης: Για εμάς είναι καθοριστικό στοιχείο η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (audio)

Γιατί τέτοια πρεμούρα για αυτή τη λύση στο Σκοπιανό ζήτημα; Για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος στην ΕΕ και αυτό είναι θεμελιώδες θέμα για εμάς. Διαφωνούμε ριζικά με την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, γιατί όχι μόνο αυτή η εξέλιξη δεν διασφαλίζει την ειρήνη αλλά το αντίθετο συμβαίνει, εκτίμησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα είναι παράγοντας αστάθειας στην περιοχή, το θέμα είναι ότι οι αλυτρωτισμοί και όλα αυτά που υπάρχουν στα Βαλκάνια που είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης για γενικευμένες συρράξεις, πρόσθεσε.
Το ΚΚΕ από το 1992 μέχρι και σήμερα λέει ότι στο θέμα του ονόματος μπορεί να βρεθεί μια λύση με μια σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και να λυθούν τα αλυτρωτικά ζητήματα, αλλά το θέμα είναι επίσης να αποκρουστεί η Νατοϊκή επέμβαση και να ξεσηκωθούν οι λαοί κατά της επέμβασης που είχε αρχίσει από τότε και ολοκληρώθηκε το 1999 με την πλήρη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, συμπλήρωσε ο κος Παφίλης. Για εμάς είναι καθοριστικό στοιχείο της συμφωνίας η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ όπως είχαμε πει και για την Ελλάδα, γιατί το ΝΑΤΟ είναι δολοφονικός οργανισμός και όσο λιγότερα μέλη υπάρχουν τόσο καλύτερα για τους λαούς, επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κος Παφίλης είπε ότι δεν αποκλείονται το Φθινόπωρο, προσθέτοντας ωστόσο ότι αν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις δεν μπορεί κάποιος να κάνει ακριβής πρόβλεψη για την ημερομηνία των εκλογών.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος