Π. Χρηστίδης στην ΕΡΤ: Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κοστίζει περίπου 3,3 δισ. ευρώ

Ο Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, μίλησε στον Γιώργο Κουβαρά λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών για τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων.

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε τι θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για κατάθεση προγραμμάτων από όλα τα κόμματα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για να αξιολογηθούν.

Σχολίασε αρχικά ότι: «Αυτό το οποίο έφυγε είναι στη θέση του και είναι εκεί από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα. Μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να το ψάξει και να το βρει και να το διαβάσει και να το μελετήσει. Θα καταθέσουμε τις 12 συν μία θέσεις, οι οποίες είναι απολύτως κοστολογημένες, γιατί φαντάζομαι ότι καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό το οποίο παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν από τις εκλογές είναι οι 12 συν μία θέσεις».

Σχετικά με το πόσο κοστολογείται, απάντησε: «Στη συζήτηση η οποία έγινε, εγώ μπορώ να σας αναφερθώ πολύ συγκεκριμένα στα θέματα τα οποία αφορούν και στο ασφαλιστικό, το οποίο κοστίζει 1,13 δισεκατομμύρια. Τα ζητήματα τα οποία αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, το οποίο κοστίζει περίπου 1,2 και τα ζητήματα τα οποία αφορούν τους εργαζόμενους και τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, που είναι περίπου στα 400 εκατομμύρια.

Άρα αυτό κάνει ένα άθροισμα στα 3,3 δισεκατομμύρια περίπου. Αυτό είναι κάτι το οποίο το έχουμε επεξεργαστεί πολύ σοβαρά. Και επειδή έχει τύχει εδώ και μια εβδομάδα να ρωτώ προσωπικά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για το πόσο κοστολογεί το πρόγραμμα και έχω ακούσει τον κ. Πλεύρη να λέει 4,5 και τον κύριο Σκυλακάκη να λέει 8, τον κ. Χατζηδάκη να λέει 8,9, την κυρία Ασημακοπούλου σήμερα να λέει 9,1. Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να πάμε στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής γιατί λέει ψέματα η Νέα Δημοκρατία, δεν το έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει πάρει καμία απολύτως έγκριση και κάνει ό, τι ακριβώς έκανε το 2007 και το 2009. Οδηγεί τη χώρα με φόρα στα βράχια.

«Να μειώσουμε τους φόρους για το 99,5% των Ελλήνων

Σχετικά με το τι ορίζει το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλο πλούτο για τα φυσικά πρόσωπα, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε: «Σήμερα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι το 0,38% των Ελλήνων» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στο πρόγραμμά μας το οποίο να αφορά τον ΕΝΦΙΑ. Σε εμάς ίσα – ίσα, η μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν θεωρείται μέρος του μεγάλου πλούτου».

Εξήγησε πως: «Αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι πρέπει ο ΕΝΦΙΑ προοδευτικά να μειωθεί. Και αυτό το οποίο θέλω να ακούσουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες, είναι ότι εμείς για το 99,5% των Ελλήνων, θέλουμε να μειωθούν και έχουμε πρόγραμμα με το οποίο μειώνονται οι φόροι, σε αυτούς τους οποίους απευθυνόμαστε και λέμε ότι πρέπει να πληρώσουν κάτι παραπάνω, είναι το 0,5% των Ελλήνων και αυτό ξέρετε είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχει στο μυαλό του ο κόσμος για να καταλάβει τη δικαιοσύνη.

Ποιος είναι ο προεκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ;

Σχετικά με τον προεκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ και αν αυτός έχει αλλάξει μετά τις πρώτες εκλογές, ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Θέλουμε η σχέση μας με τους Έλληνες πολίτες να συνεχίσει να είναι μια σχέση εμπιστοσύνης. Ο στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά, γιατί η δικιά μας πολιτική πρόταση είναι μια πρόταση η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα.

Σήμερα ξεκίνησαν πανελλαδικές εξετάσεις, έχουμε παιδιά τα οποία θα φτιάξουν μηχανογραφικό σε περίπου ένα μήνα από τώρα, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των γονιών τους και των συγγενών τους. Δεν θα πάνε να σπουδάσουν εκεί που ονειρεύονται, αλλά θα πάνε να σπουδάσουν εκεί που έχουν οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους. Και αυτό είναι βαθιά άδικο και γίνεται με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος