Π. Τσακλόγλου: Οι νέοι ασφαλισμένοι κερδισμένοι από αλλαγή επικουρικών συντάξεων – Εφ. Αχτσιόγλου: Kίνδυνοι με το νέο σύστημα (audio)

Οι νέοι ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν στο νέο, κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, θα βγουν ωφελημένοι, όπως δείχνει η εμπειρία από άλλες χώρες στις οποίες λειτουργούν ήδη παρόμοια συστήματα. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στη μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητική, από αναδιανεμητική και υπογράμμισε ότι αυτό ενέχει κινδύνους και θα προκαλέσει προβλήματα στους παλαιούς ασφαλισμένους.

Π. Τσακλόγλου: Οι νέοι ασφαλισμένοι κερδισμένοι από αλλαγή επικουρικών συντάξεων – Εφ. Αχτσιόγλου: Kίνδυνοι με το νέο σύστημα (audio)
EUROKINISSI

Ο κ. Τσακλόγλου από την πλευρά του τόνισε ότι οι παλαιοί ασφαλισμένοι δεν θα θιγούν καθώς τα δικαιώματά τους είναι σε κάθε περίπτωση διασφαλισμένα από το Δημόσιο, ενώ στο νέο σύστημα θα ενταχθούν μόνο οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Τόνισε επίσης ότι η αλλαγή αφορά μόνο τις επικουρικές και όχι τις κύριες συντάξεις.

Σχετικά με την Έκθεση Πισσαρίδη, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τη δική του πρόταση, η οποία θα βασίζεται στην αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για ενίσχυση κυρίως των δημόσιων υποδομών, με έμφαση στη δημόσια υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος