Π. Σκουρλέτης για Novartis: Ρεβανσιστική και διχαστική η πολιτική της κυβέρνησης (audio)

Τρικ της κυβέρνησης οι υποτιθέμενες νέες καταθέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου, βάσει των οποίων ο φάκελος έφτασε στη Βουλή, και ναι μεν σκέπτονται να παραπέμψουν τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά όχι τον κ. Τσίπρα. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα τρικ που ουσιαστικά θα στοχοποιεί ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο και εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτός ο χειρισμός, δίνει την τακτική δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη, να λέει – το έκανε ήδη χθες- εγώ δεν παραπέμπω τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Πρόκειται για μία απολύτως ρεβανσιστική, διχαστική πολιτική που είναι τοξική και επιλέγεται να πλασαριστεί με ένα καμουφλαρισμένο τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης, εάν πραγματικά πιστεύει και θέλει ότι έχει περιεχόμενο αυτή η επιλογή της κυβέρνησης να παραπέμψει το σύνολο των προσώπων που αναφέρονται στις μηνύσεις Σαμαρά και Βενιζέλου». Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «είναι κίνηση αντιπερισπασμού από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί το πραγματικό σκάνδαλο Novartis βρίσκεται σε εξέλιξη ως προς την έρευνά του».

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την πραγματικότητα ότι δηλαδή με τη Novartis, έχουμε ένα υπαρκτό μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. H προηγούμενη κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να διερευνηθεί η πιθανότητα πολιτικών ευθυνών, πολιτικών προσώπων και προφανώς ποινικών ευθυνών. Τη στιγμή λοιπόν που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η έρευνα και έχουμε πολιτικό πρόσωπο που τελικά παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, τον κ. Λοβέρδο, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι  θα κάνει προανακριτική επιτροπή να δει εάν υπάρχει σκευωρία και εμπλέκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος».

ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματισμός

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματισθεί, εάν θα αναζητήσει νέα πολιτική ταυτότητα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ισχυρή πολιτική δύναμη, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας κάνει μια διαδρομή, και από το 2012 και μετά είναι βασικός πόλος της πολιτικής ζωής που εκφράζει εάν ευρύτερο φάσμα ανθρώπων πέρα από τις δυνάμεις της αριστεράς, διεύρυνε τα όρια της αριστερής παράταξης εκφράζοντας τον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό κόσμο. Πάντα βέβαια κινούμενος από το έδαφος της αριστεράς και στο όνομα της αριστεράς, όλα τα υπόλοιπα μπορούν να κρύβουν σκοπιμότητες ή να είναι προσπάθειες λάθος παραλληλισμών με άλλες εποχές και άλλες συνθήκες».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «μας ρωτάνε εάν γίναμε ΠΑΣΟΚ, η απάντηση είναι προφανής, ότι δηλαδή ο κόσμος που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, σίγουρα δεν θα θέλει να ξαναβρεί μπροστά του ψηφίζοντας, στηρίζοντας ή συμμετέχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες καταστάσεις». Πρόσθεσε ότι όσα ο ίδιος λέει σε τίποτα δεν διαφέρουν από όσα ο κ. Τσακαλώτος  επεσήμανε σε συνέντευξή του. Είμαστε στο ίδιος μήκος κύματος», πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας ότι «η μεγάλη πρόκληση για το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση, συνοψίζεται στην ανάγκη της οργανωτικής ανασυγκρότησης που θα καλύψει την αναντιστοιχία στην υψηλή εκλογική επιρροή του και τη χαμηλή παρουσία σε μαζικούς και εργασιακούς χώρους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κρίση του κομματικού φαινομένου, δημιουργεί την ανάγκη διαμόρφωσης ενός διαφορετικού μοντέλου πολιτικής σχέσης με  αυτούς που κάνουν την επιλογή να στηρίζουν με οργανωμένο τρόπο την προσπάθειά μας, τα μέλη δηλ. που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχουν τα χαρακτηριστικά του οπαδού, αλλά να είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει ο τρόπος οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπαλτατζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος