Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις έπειτα από τη δήλωση Τσακλόγλου όπως μεταξύ άλλων ρώτησε «γιατί ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».
Μέσα στην ίδια μέρα ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη κάνοντας λόγο για «άστοχη δήλωση».
«Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» ανάφερε μεταξύ άλλων σε σχετική του ανάρτηση .
Αντιδράσεις για τη δήλωση
Από τη δική του πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Δε νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για ανάλυση και μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο- γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός- ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε συγγνώμη γιατί μάλιστα νομίζω ότι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις».
Για αλαζονεία και έπαρση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
«Η αλαζονεία και η έπαρση κοντεύουν να γίνουν δεύτερη φύση των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας« αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
«Ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, που «ανεβοκατεβάζει» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα τηλεοπτικά παράθυρα, απαξίωσε χθες τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι αυτοί, που μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογικής ατζέντας, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά η Κυβέρνηση έχοντας το θράσος να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη φορολόγηση όσων κατέχουν μετοχές και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και όχι των αδύναμων και της μεσαίας τάξης. Ας μην έχουν όμως αυταπάτες: Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν έλυσαν και όσα οι ίδιοι δημιούργησαν» τονίζει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.
Ε. Τσακαλώτος: Η ΝΔ ακολουθεί τη συνταγή που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει
Μεταξύ άλλων και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση Τσακλόγλου κάνοντας λόγο σε «πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που ωθεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς», σε ένα μη βιώσιμο μοντέλο αλλά και με αιχμές κατά της κυβέρνησης για το brain drain.
Κλείνοντας ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως «Η ΝΔ ακολουθεί για άλλη μια φορά τη συνταγή που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει».
Αναλυτικά η ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Ευκλείδη Τσακαώτου:
Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου μας είπε χθες ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε που ο μισθός ενός δικηγόρου είναι 700 ευρώ, καθώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγοράς, και ας αφήσουμε την αγορά να δουλέψει ελεύθερα. Στο κάτω-κάτω αν θέλει περισσότερα χρήματα ο δικηγόρος ας πάει να δουλέψει ντελιβεράς που παίρνει παραπάνω (καθώς έχουμε υπερπροσφορά δικηγόρων και έλλειψη ντελιβεράδων).
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό;
Ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας που ωθεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς;
Ότι αυτό το μοντέλο ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων;
Ότι η ανεξέλεγκτη αγορά μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα;
Ότι μάλλον δεν είναι καλή στρατηγική αν θέλεις να επιστρέψουν οι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό;
Ότι δεν είναι καλή στρατηγική ούτε για να μείνουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που είναι ακόμη εδώ;
Και τελοσπάντων ας μας εξηγήσουν τελικά τι ισχύει; Όταν αυξάνει ο εργαζόμενος τις δεξιότητές του έχει ελπίδα να δει καλύτερη μέρα ή να μην το προσπαθήσει καν; Γιατί τέτοια αγάπη στην αριστεία έχουμε να δούμε από τότε που ο κ. Κοντολέων έγινε διοικητής της ΕΥΠ χωρίς το ανάλογο πτυχίο.
Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα από τα τελευταία 30 χρόνια, και να μην παρακολουθεί καμία από τις διεθνείς τάσεις αναφορικά με το αναπτυξιακό μοντέλο και το ρόλο του κράτους σε αυτό. Ακολουθεί για άλλη μια φορά τη συνταγή που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει.
Σφοδρή επίθεση Βερβεσού
Σφοδρή είναι η αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος μεταξύ άλλων, με αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media, ζητά την παραίτηση του υφυπουργού της κυβέρνησης. Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και η ανακοίνωση του ΔΣΑ που ζητάει από τον Πρωθυπουργό να τον αποπέμψει.\
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχείρησε να απαξιώσει το δικηγορικό σώμα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα
«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα.
Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα.
Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα.»
«Γιατί δεν πάει δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;»
Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Action24, σχολίασε το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», Γιώργος Κακούσης, του είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγόρικο γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τού απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».
«Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.
Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, συνεχίζοντας, τόνισε πως θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος