Π. Λαφαζάνης: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η συνομολογία σε νέο μνημόνιο – Ανοησίες τα περί αποστασίας

Κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης «να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι», άσκησε ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και άρθρο στα «Νέα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν επιμείνει στην εφαρμογή, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».

Σημειώνοντας ότι «η Ευρωζώνη μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια ιδιόμορφη γερμανική «φυλακή» χωρών και λαών» διευκρινίζει ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μάχεται μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται «τις μεγάλες αρχές και αξίες του και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του, μέχρι να σταματήσει αυτή η εφιαλτική μνημονιακή περιπέτεια της χώρας».

Στο άρθρο του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Αν και η Αριστερά απωλέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της» και προσθέτει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο, «όχι μόνο για λόγους ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά και γιατί ένα τρίτο μνημόνιο θα έφερνε στην πατρίδα μας τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες των δύο ανάλογων προηγούμενων».

Δηλώνει ακόμη πως δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και ότι «ο εκβιασμός όσο ωμός και κτηνώδης και αν είναι, σαν αυτόν που επέδειξαν οι κυρίαρχοι νεοαποικιοκράτες της ΕΕ, δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία για υποχωρήσεις» και πως «πολιτική κυρίως κρίνεται από τις συνέπειες των επιλογών.»

Για τον ίδιο λέει ότι απορρίπτει ως «ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της «αποστασίας» για όσους αμφισβητούν τους μονόδρομους και πως δεν αποδέχεται η Δημοκρατία να ενοχοποιείται, προκειμένου να θριαμβεύει «η συναινετική σιωπή των αμνών, ή η ηχηρή αποδοχή ως «αναγκαίου κακού» του νέου μνημονίου».

Τέλος, τονίζει πως στα σκληρά διλήμματα υπάρχουν οι εναλλακτικές απαντήσεις, οι οποίες όμως δεν τίθενται καν στη βάσανο των επιχειρημάτων, αν αμφισβητούν ενδεχομένως και το ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος