Π. Καμμένος: Καθ’ όλα νόμιμη διακρατική η συμφωνία με τη Σ. Αραβία (video)

Είναι μια καθ’όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Τόνισε δε ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, αναφέροντας ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά, προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σ. Αραβία και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς.

Σε ό,τι δε αφορά τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων ανέφερε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει.

Είπε δε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, «αλλά από τον κ. Μητσοτάκη», καθώς, όπως ανέφερε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιός του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος του Β. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.

Δεν με ενδιαφέρει ποιός εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ».

«Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα “παραδεισένια” λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον υπουργό Άμυνας, αναφορικά με την καταγγελία του Πάνου Καμμένου και είπε τα εξής: «Άγνωστος σε μένα πολίτης (σ.σ: ο κ. Πατεράκης). Η αστυνομική ιστορία στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος μου είναι παντελώς άγνωστη. Επειδή έχω ακούσει στην αίθουσα αυτή πολλές αστυνομικές ιστορίες του κ. Καμμένου κι όλες κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων πιθανολογώ ότι κι αυτή θα είναι άλλη μία» και συμπλήρωσε πως «ο κ. Πατεράκης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση με εν ενεργεία υπουργό της κυβερνήσεώς σας που έχει σχέση με τα ναυπηγεία».

Η δευτερολογία του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έκλεισε τη συζήτηση που κράτησε 5 ώρες.

Πριν από τη δευτερολογία του Πάνου Καμμένου τον λόγο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ο οποίος είπε ότι αν στα χθεσινά δημοσιεύματα για τη «μητέρα των μαχών» συμπεριλάβουμε όλα τα δημοσιεύματα του τελευταίου μήνα, φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ο κ. Βίτσας, αφού υπογράμμισε ότι «άλλο μεσάζων και άλλο εκπρόσωπος», είπε ότι τα υπονοούμενα που άφησαν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αντέχουν σε καμία κριτική. «Περίμενα από όλα αυτά να υπάρξει ένα συγκεκριμένο αίτημα. Ξαφνικά όμως, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι έχει αίτημα το θέμα να απασχολήσει την επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων με τρόπο που θα τη μετατρέπει περίπου σε προανακριτική επιτροπή. Όμως δεν κατέθεσε ένα τέτοιο αίτημα. Επιτέλους συνεννοηθείτε, αν θέλετε να ζητήσετε κάτι, ζητήστε το. Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να ζητήσω από ένα κόμμα να αποδείξει κάτι προηγουμένως. Αλλά ας το ζητήσει. Έτσι και αλλιώς, εμείς έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στο στρατοδικείο και στον Άρειο Πάγο», δήλωσε ο κ. Βίτσας. Προκάλεσε δε, την αντιπολίτευση να καταλήξει στο τι θέλει και να προχωρήσει με έναν επίσημο τρόπο για να πάρει και μια συγκεκριμένη απάντηση από την κυβέρνηση.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία (live)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος