Όθωνας: “Εμείς θα είμαστε εδώ καθημερινά για να ασκήσουμε υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση” (audio)

Είναι ένα θέμα που δημιουργεί εύλογο προβληματισμό γιατί ακουμπά στον πυρήνα του κράτους δικαίου. Δεν αποτελεί προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η τάξη στις φυλακές ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κράτηση παιδιών και εξειδίκευση στελεχών των σωφρονιστικών ιδρυμάτων  , επεσήμανε αναφερόμενος στη μεταφορά της αρμοδιότητας των Σωφρονιστικών  Ιδρυμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Διευθυντής του Γραφείου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά , Μανώλης Όθωνας , μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως είπε πάντα  πάντα υπήρχε μια καλώς νοούμενη διαφοροποίηση των δύο υπουργείων για τα θέματα φυλακών . Αυτά τα θέματα, όμως πρόσθεσε,  δεν γίνονται με ένα τρόπο, μια σπουδή, χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη μελέτη και οι πρόδρομες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Τόνισε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί από το έργο του.  Δεν αναδείχθηκε, είπε,  ότι είναι ένα σχήμα ισορροπιών και εσωκομματικών τάσεων αλλά όλα αυτά θα αποδειχθούν αν η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική στο έργο της.

Εμείς θα είμαστε εδώ καθημερινά για να ασκήσουμε υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση, επεσήμανε ο κ. Όθωνας .

Ερωτηθείς αν με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη και το τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ , σημείωσε πως δεν  έχουμε καμμία ιδεολογική και πολιτική και αισθητική συνάφεια με αυτό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας ατζέντα είναι μίας χρήσιμης, σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Με την αυτοτέλειά μας και την αυτονομία μας θα κρινόμαστε από τους πολίτες.

Πρόσθεσε πως έχουμε πει σε όλους τους τόνους να διαμορφώσουμε συνθήκες και να επιδιώξουμε συνεννόηση με όλα τα πολιτικά κόμματα. Αυτό δεν είναι παραδοχή ότι υπάρχει συνάφεια με την πραγματική όχι την προκεκαλυμμένη ταυτότητα του κου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ κάποιες πρωτοβουλίες της Κυβερνητικής πλειοψηφίας , σημείωσε ανάμεσα σε άλλα  πως λέμε ναι στην τροποποίηση του πλαισίου και του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας επεσήμανε πως με  την Τουρκία υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, μία πολύ προκλητική συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης που αφορά στα ζωτικά μας συμφέροντα και εξυπηρετεί μία γενικότερη στρατηγική της Τουρκίας, αναθεωρητικής. Η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτήσει ένα αρραγές εσωτερικό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο πίσω από μία γραμμή που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επιμέλεια : Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος