Μεταναστευτικό, οικονομία και Novartis στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ (video)

“Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, δείξαμε ότι είχαμε σχέδιο και ότι είμαστε αποτελεσματικοί”, τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την άτυπη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ, η οποία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 σε ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας, το προσφυγικό και την υπόθεση Novartis.

«Στις εκλογές φτάσαμε στο 40% δίνοντας έμφαση σε τρία ζητήματα: στη μείωση των φόρων, στις νέες δουλειές και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, έχουμε προωθήσει λύσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα βρίσκεται, πια, στο κέντρο του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη. Έχουμε τη δυνατότητα όχι απλά να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα και να καταστήσουμε τη ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Είμαστε για 4 μήνες κυβέρνηση και θα χτίσουμε για 4 χρόνια, εξηγώντας στους πολίτες γιατί είμαστε συνεπείς και γιατί είναι σωστή η πολιτική μας που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε ότι «πρέπει να είναι σαφές προς όλους, ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι διαφορετική. Κληρονομήσαμε ένα πρόβλημα και η Ευρώπη σήμερα, δεν έχει στρατηγική. Εμείς άμεσα, ψηφίσαμε ένα νόμο που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασύλου. Έχουμε το νομικό εργαλείο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, το οποίο δεν είχαμε ως τώρα. Μας δίνει το νομικό οπλοστάσιο να κάνει ουσιαστικό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών».

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αυτή την ώρα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, να αποσυμφορηθούν τα νησιά, σημειώνοντας πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε μια πτυχή της συνολικής πρότασης για το μεταναστευτικό σύμφωνα με την οποία, οικογένειες με συγκεκριμένο προφίλ θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε κάποια χωριά προκειμένου να βρίσκουν δουλειά σε αγροτικές εργασίες, τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό τις τοπικές οικονομίες.

Τέλος, μιλώντας για την υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Γιάννης Μπούγας είπε χαρακτηριστικά ότι «δείξαμε ψυχραιμία και δεν επιτρέψαμε συμπεριφορές Πολάκη», συμπληρώνοντας ότι «η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να ερευνήσει με σοβαρότητα όλες τις πτυχές της υπόθεσης».

Σημειώνεται ότι στην άτυπη συνάντηση της Κ.Ο. της ΝΔ, πήραν το λόγο 55 βουλευτές και 7 υπουργοί.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος