Ολοκληρώθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη

Array

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Σε ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει το λογισμικό Predator ή άλλο παράνομο σύστημα παρακολουθήσεων προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Κωνσταντόπουλος, τέσσερα ήταν τα άτομα που είχαν κληθεί και πέρασαν το κατώφλι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων καθώς και ο διοικητής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μια συνεδρίαση στην οποία ανέβηκαν οι τόνοι της κριτικής κατά της κυβέρνησης εκ μέρους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και το βασικό ερώτημα που υπήρχε ήταν αν η ελληνική πολιτεία έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator, θέμα για το οποίο πριν αρχίσει η συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε πει ότι η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί και δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοιο κακόβουλο λογισμικό. Σχετική θέση εξέφρασε στην Επιτροπή και ο κ. Γεραπετρίτης λέγοντας ότι εμείς δεν έχουμε πάρει αυτό το λογισμικό και μάλιστα παρέπεμψε στο αυστηρότατο πλαίσιο το οποίο διέπει τη λειτουργία της Ελλάδας στο θέμα των επισυνδέσεων.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους της κυβέρνησης και σημείωσε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώ συνέδεσε την παρακολούθηση η οποία έγινε στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη με την παρακολούθηση η οποία επιχειρήθηκε να γίνει στον κ. Ανδρουλάκη διότι όπως είπε χαρακτηριστικά χρησιμοποιήθηκε το ίδιο λινκ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην επιτροπή βουλευτής απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της ΕΥΠ είπε ότι εδώ πέρα δεν έχετε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά το τεκμήριο της ενοχής.

Επίσης, υπήρξε ενδελεχής ενημέρωση από τον κ. Πιερρακάκη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα λογισμικά.

Τέλος, υπήρξαν αιχμές από την ελάσσονα αντιπολίτευση για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν αιχμηρός για τον τρόπο επιλογής των μελών της ΕΥΠ, αλλά και για την τροπολογία της 31ης Μαρτίου του 2021 την ακύρωση της οποίας ζήτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ανακοινώνει η ΕΥΠ άτομα που είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Σχετικό Άρθρο: Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις – Παρέμβαση Ανδρουλάκη (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος