Ολοκληρώνεται το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον

Array

Κατάμεστο ήταν το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη 2η μέρα των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Στο επίκεντρο της κεντρικής συζήτησης στη Λαϊκή Σκηνή με θέμα «ΚΚΕ, για όλα αυτά που θα γίνουν ΜΕ εσένα» βρέθηκε «η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους αγώνες, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς μαζικούς φορείς, στην πολιτική πάλη και στις εκλογές, σε κάθε χώρο δουλειάς, απέναντι στην αντεργατική πολιτική».

Στη συζήτηση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου, στην οποία, όπως τονίστηκε, «πρέπει να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, να κλείσουν τα εμπορομάγαζα και τα γραφεία, οι φοιτητές και οι μαθητές να αφήσουν κάτω τα μολύβια τους και οι αγρότες να μην πάνε στο χωράφι. Στις 9 Νοέμβρη να βουλιάξει η χώρα».

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην συμβολή των κομμουνιστών στους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ αποτελεί την ελπίδα και την εγγύηση, ώστε αυτοί οι αγώνες να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό, συντονισμένο ορμητικό κίνημα, που έχει πραγματικά τη δύναμη να σαρώσει τα πάντα».

Όπως επισήμανε «κομβικής σημασίας είναι οι αγώνες, εκτός φυσικά από το να στριμώχνουν την κάθε κυβέρνηση που εκείνη τη στιγμή υλοποιεί μια πολιτική, να βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο του λαού και της νεολαίας, δηλαδή την αστική τάξη και την εξουσία της, το ίδιο το βάρβαρο το καπιταλιστικό σύστημα».

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει απάντηση στα μεγάλα προβλήματα και ερωτήματα του 21ου αιώνα, η οποία βγαίνει έξω από τα όρια της μίας ή της άλλης διαχείρισης αυτού του σάπιου συστήματος και είναι βέβαια η σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική» υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης.

«Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του. Μπορούμε να τα καταφέρουμε» υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά.

«Με το ΚΚΕ για ένα δρόμο ανάπτυξης που η υγεία θα είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό», τόνισε στην παρέμβασή της η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και στέλεχος του ΚΚΕ.

Την πείρα του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, «πρωτοπόροι αυτού του αγώνα είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων και οι τίμιοι συνδικαλιστές που αγνόησαν τις επιμέρους διαφορές και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Εμπιστεύτηκαν από καρδιάς ο ένας τον άλλον, συμπορεύτηκαν με τα μέλη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ».

«Το μόνο νέο και ελπιδοφόρο βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα, στη μαζική οργάνωση στα συνδικάτα και στην πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στο λιμάνι του Πειραιά, στέλεχος του ΚΚΕ.Ολοκληρώνεται το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον

«Ισχυροποίησή του ΚΚΕ σημαίνει ότι θα ισχυροποιηθούν οι αγώνες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα από την τάξη μας. Σημαίνει ότι θα είναι πιο αποτελεσματικοί» σημείωσε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και στέλεχος του ΚΚΕ.

«Η ελπίδα βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ: Για να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που πετάει τον λαό έξω από τα σπίτια του, για να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγώνας για επανασύσταση του ΟΕΚ, για κρατικό πρόγραμμα λαϊκής και φοιτητικής στέγης με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και άτοκα δάνεια για τους δικαιούχους, για μεγαλύτερα επιδόματα ενοικίου σε όλο και περισσότερα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά» τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών με την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σε πρώτη δύναμη απέδειξε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς που δεν συμβιβάζεται» ανέφερε στην παρέμβασή του ο φοιτητής Παντελής Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις, με τίτλο «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου» πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο διεθνιστικό-αντιπολεμικό τραγούδι στην Κεντρική Σκηνή του 48ου Φεστιβάλ.

Το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με καλλιτέχνες, τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, και τους τραγουδιστές Μίλτο Πασχαλίδη, Στέλιο Ρόκκο, Διονύση Τσακνή, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Μάκη Σεβίλογλου.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε, επίσης, η Κεντρική Έκθεση με θέμα «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αιτίες του και τη διέξοδο για τους λαούς».

Συζήτηση, ακόμα, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ολόπλευρη στήριξη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών» πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Νέων Γυναικών με την Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαριάνθη Λάζου, μέλος της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια, ενώ συμμετείχε και η Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας που δολοφονήθηκε στην Κάτω Κηφισιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Μάγδα Φύσσα, η οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από 22 έως και 24 Σεπτεμβρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος