Όλη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τη συμφωνία, είπε ο Ν. Φίλης

Την εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έκανε ο Νίκος Φίλης ο οποίος επανήλθε και στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ είμαι συμπολιτευόμενος και όχι αντιπολιτευόμενος βουλευτής. Ανήκω στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαι σαρκοβόρο. Η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα είναι και το ξέρω μείωση του αφορολόγητου με αντιστάθμισμα την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Πρόταση για μείωση του αφορολόγητου με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων δεν νομίζω ότι περνάει», είπε ο τέως υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε την Πέμπτη με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φίλης είπε ότι θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον είναι, ενώ κάλεσε την κ. Γεννηματά να ψηφίσουν μαζί την απλή αναλογική για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές και να συζητήσουν τις όποιες αντιρρήσεις έχει το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Φίλης η Χαριλάου Τρικούπη κάλεσε τους κ. Φίλη και Τσίπρα να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα που έχουν.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος