Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο ΕΡΤNews για τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll.
«Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κάλπη ευρωεκλογών. Το λέω γιατί η αποχή δείχνει ότι δεν κατάλαβαν οι πολίτες ότι αν μιλάμε για την Ευρώπη που πρέπει να έρθει σε σύγκλιση, αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να φέρει κοντά της τους πολίτες. Άρα οι πολίτες με αυτό τον τρόπο, με τις ευρωεκλογές, είναι που έρχονται κοντά στην Ευρώπη και κρίνουν με την ψήφο τους τα πράγματα. Γιατί αυτό που πρέπει να μην ξεχνάμε είναι ότι αυτή τη στιγμή μπροστά μας έχουμε πολέμους, έχουμε ενεργειακή κρίση, έχουμε τα ζητήματα της πράσινης μετάβασης, τα ζητήματα της στήριξης στους ασθενέστερους, σε όλα αυτά τα ζητήματα που προφανώς η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη θέλει να βρει τις λύσεις», τόνισε αρχικά.
Στη συνέχεια εξήγησε πως: «Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει λόγο, θέσεις και προτάσεις. Άρα το αποτέλεσμα αυτών των ευρωεκλογών δεν θα πρέπει να οδηγήσει κανέναν μας σε εθνική εσωστρέφεια, γιατί υπάρχουν ζητήματα. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, στην Ευρώπη, την Ευρώπη, στον κόσμο, τα οποία είναι ζητήματα που για μας ήδη».
Σχετικά με το οτι η ΝΔ έχει τρία χρόνια μπροστά της χωρίς εκλογές, και αν σε αυτά θα θεωρήσει ότι σήμερα έλαβε κάποιο μήνυμα και θα πορευτεί διαφορετικά, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε: «Κάθε κάλπη δίνει τα πολιτικά της μηνύματα, αλλά πρέπει να ζυγίσουμε ποιο είναι και το πολιτικό βάρος κάθε κάλπης. Διότι, αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Προφανώς παίρνουμε μηνύματα, αλλά πρέπει όλα να τα βλέπουμε στο βάρος που έχουν».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος