Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

«Αυτό που συνέβη στα Τέμπη μας φέρνει αντιμέτωπους με τις παθογένειες που διαχρονικά ταλαιπωρούν το ελληνικό δημόσιο και γίνονται ανεκτές απο το πολιτικό σύστημα» επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις Έξι» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να δούμε ποια πολιτική δύναμη είναι με την αξιολόγηση στο κράτος και την ανάληψη ευθύνης».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς επιχειρεί να αλλάξει το κράτος, με κινήσεις που αφορούν λ.χ. τον ΕΦΚΑ και τις συντάξεις.

«Το νομοθετικό πλαίσιο του 2021 σε σχέση με τις λειτουργίες των σιδηροδρόμων καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση» είπε ακόμη, ενώ μίλησε για την ηγεσία της ΡΑΣ ως «μέρος το προβλήματος».

«Από εμάς η αξιολόγηση θα φτάσει το τελευταίο σκαλοπάτι» ανέφερε.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διερωτήθηκε: «Με βάση ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν οι σιδηροδρομικοί; Με βάση την έκθεση της ΡΑΣ δεν είχαν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, με ευθύνη της διοίκησης του ΟΣΕ».

Ενώ πρόσθεσε: «Πώς θα αποδοθούν ευθύνες όταν ο ΟΣΕ έχει εντελώς απαξιωθεί, και από 1.300 εργαζόμενους που είχε, τώρα έχει 750;».

Τόνισε, ότι «βασική ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση και στο επιτελικό κράτος». «Για την κυβέρνηση φταίνε όλοι εκτός από την ίδια (…) Η κυβέρνηση τα βάζει με την ανεξάρτητη αρχή (ΡΑΣ) όπως συνηθίζει (…) Όποιος κάνει κριτική στην κυβέρνηση στοχοποιείται. Από το 2015 – 2017 ολοκληρώθηκαν τα έργα στο 68% (…) Η πλήρης απαξίωση του ΟΣΕ οδήγησε στο δυστύχημα».

«Θα μας πει κάποιος από τη ΝΔ ποιός έβαλε τον σταθμάρχη στη θέση του;» ρώτησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Πρέπει η κυβέρνηση να μας πει τι δεν έκανε μέσα σε τέσσερα χρόνια και ο κ. Γεραπετρίης θα το κάνει μέσα σε έξι μήνες» είπε, ενώ πρόσθεσε:

«Το δυστύχημα των Τεμπών ανέδειξε την έλλειψη του επιτελικού κράτους. Καμία ολοκλήρωση του έργου δεν έγινε».

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι «έχει διορίσει τους κομματικούς της εκπροσώπους να κάνουν αξιολόγηση».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος