Οικονόμου για προστασία ανηλίκων: Τα στόματα ανοίγουν, ο φόβος νικιέται – Εισάγουμε νέες πολιτικές, συγκρουόμαστε με νοοτροπίες δεκαετιών

Για τον νέο προϋπολογισμό αλλά και τις εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τον προϋπολογισμό σχολιάζουντας ότι «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός χωρίς μνημόνια και εποπτεία και προβλέπει ανάπτυξη 5,6% και 1,8% το 2023».

Για την Κιβωτό του Κόσμου ανέφερε ότι «Τα θέματα δικαιωμάτων προστασίας ανηλίκων θυμάτων έχουν τύχη ειδικής μέριμνας από την κυβέρνηση με σχέδιο, τεχνογνωσία, επαγγελματισμό και μέριμνα. Τα στόματα ανοίγουν και ο φόβος των θυμάτων νικιέται» είπε ακόμα και τόνισε: «Θα εισαγάγουμε νέες πολιτικές και θα συγκρουστούμε με νοοτροπίες δεκαετιών. Οι Αρχές συνδράμουν τη δικαιοσύνη, κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος. Τα ιδρύματα και οι εθελοντές προσέφεραν και πρόσφεραν πολλά» τόνισε αλλά ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να φροντίζουμε έτσι ώστε η Δικαιοσύνη να αποδίδει ευθύνες».

Τόνισε ότι «Πολύ γρήγορα θα ανακοινωθούν τα ονόματα της νέας διοίκησης και ενδεχομένως εντός της ημέρας. Από το νόμο προβλέπεται ότι η θητεία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ένα χρόνο. Καταλήξαμε σε αυτήν την επιλογή γιατί βασική μας έγνοια είναι τα παιδιά».

Σε ερώτημα για την ημερομηνία των εκλογών ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει και είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και στις δεσμεύσεις μας απέναντι στην κοινωνία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος