ΟΗΕ: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο – «Το θέμα είναι λήξαν» λέει η κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Τελικά, η συνάντηση οριστικοποιήθηκε σε συνέχεια και της συγγνώμης που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Λίγο πριν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Άλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος