Οι σχέσεις Ελλάδας – Αυστραλίας στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠτΔ με την Αυστραλή ΥΠΕΞ (video)

Το ρόλο της ομογένειας στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών επισήμαναν η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, στη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Μαρίζα Πέϊν, αρμόδια και για θέματα γυναικών στην χώρα της , αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών για πολλές δεκαετίες και  στους ενθουσιώδεις εορτασμούς των 400.000 ομογενών  για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Η σύνδεση των δύο χωρών στηρίζεται στις κοινές αξίες  πάνω στις οποίες οικοδομείται  η επικοινωνία τους  και η ενίσχυση των καλών σχέσεων που εδράζονται στην κοινή προσήλωση στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στο διεθνές δίκαιο αλλά και του δίκαιου της Θάλασσας.

Η Κα Σακελλαροπούλου εξήρε επίσης, την διπλή ιδιότητα της Αυστραλής προσκεκλημένης τονίζοντας ότι, αποτελεί παράδειγμα των γυναικών εκείνων που σπάνε τις γυάλινες οροφές και κατακτούν υψηλότερα αξιώματα.

Μετά την συνάντηση της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κα Πέϊν  θα έχει συνάντηση και  με τον ομόλογο της υπουργό Ν. Δένδια.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος