Oι αντιδράσεις για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στον ΔΟΛ

Οι πολιτικές αντιδράσεις μετά την τοποθέτηση του Β. Μουλόπουλου στο τιμόνι του ΔΟΛ συνεχίζονται. Για «κομισάριο» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει τη δική του διαπλοκή».

Τη θέση ότι ο κ. Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως «κομισάριος», διατύπωσε, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο πρωθυπουργός απάντησε στη Βουλή χθες, στο πλαίσιο του “πουλάμε τρέλα”: “Γιατί; Και ο κ. Καψής μετά από την υπουργία του δεν γύρισε σε μια δουλειά; Ο κ. Μιχελάκης δεν έγινε διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1;” Αυτό λέμε; Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να γυρίζει στο επάγγελμά του; Βεβαίως, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να γυρίσει στο επάγγελμά του και ο κ. Μουλόπουλος και ο κ. Αμυράς και όλοι μας, όσοι έχουμε εργασία, όσοι έχουμε επαγγέλματα. Γιατί υπάρχουν εδώ και ανεπάγγελτοι. Όμως όσοι έχουμε επαγγέλματα, όταν ο λαός μάς αποδοκιμάσει, θα γυρίσουμε στα επαγγέλματά μας», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ πρόκειται περί τοποθετήσεως κομισαρίου. Εδώ τοποθετήθηκε κομισάριος, διότι ο κ. Μουλόπουλος δεν επέστρεψε ως δημοσιογράφος στον ΔΟΛ. Νομίζω ότι είναι συνταξιούχος. Ως τι επέστρεψε; Ως δημοσιογράφος απλός για να γράφει; Ως ειδικός επί της διαρρύθμισης “κόκκινων” δανείων, δηλαδή θα πάει στις τράπεζες και θα ανοίξουν οι πόρτες διότι ξέρει τα θέματα; Ή ως τοποτηρητής μιας πολιτικής συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας απελύθη και ο Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή και εμφανίστηκε ως παραίτηση; Ως τι έχει πάει εκεί;».

«Εάν το 2017 ένα κόμμα πιστεύει ότι η σωτηρία του θα έρθει διορίζοντας διευθυντές σε εφημερίδες και βρίσκοντας καινούργιους ή παλιούς εργολάβους, για να τους δίνει εφημερίδες, νομίζω ότι ο κόσμος δεν θα το επιτρέψει αυτό» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη Βίκυ Μιχέλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7 fm. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΔΟΛ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «Όπως κάθε κυβέρνηση έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει τη δική του διαπλοκή στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει συμβεί με τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και τώρα συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπλήσσει. Αυτό που μας εκπλήσσει ίσως είναι το απροκάλυπτο του θέματος».

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να διασωθεί ο Τύπος που αντιμετωπίζει φοβερή κρίση, υπογράμμισε ότι «Προφανώς πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να μη χάνονται επιχειρήσεις, να μη χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και καθαρότητα και όχι με ανθρώπους που υπηρετούν κομματικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση κυβερνητικά συμφέροντα».

Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί ότι «πρέπει να διαλευκανθεί ποιος είναι ο χρηματοδότης που κρύβεται πίσω και ποιος θα επενδύσει στην εξυγίανση του ΔΟΛ» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΚ, προσθέτοντας ότι «η υπόθεση του ΔΟΛ χρειάζεται χρήματα, διαφορετικά, θα αιωρείται η υποψία ότι η κυβέρνηση μπαίνει στον ΔΟΛ με στόχο να τον καταστήσει προπαγανδιστικό της εργαλείο».

Η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει, ότι «η διάσωση του ΔΟΛ μας ενδιαφέρει, αρκεί να μην γίνει σε βάρος του μόνιμου υποζυγίου της κοινωνίας. Μας ενδιαφέρει επίσης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

«Όσα λέει ο κ. Τσίπρας υποδηλώνουν έναν βαθύ αυταρχισμό, μια δυσανεξία απέναντι στον πλουραλισμό, τη δημοκρατία, την κριτική και ίσως δεν έχουν αντιληφθεί τι είδους κριτική ασκούσαν αυτοί ως αντιπολίτευση», σχολίασε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας ότι στο χώρο των εφημερίδων γίνονται ακόμη μεγαλύτερα ατοπήματα. «Το να επιχειρείς λοιπόν να ελέγξεις ένα συγκρότημα εφημερίδων μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, ποινικές, χρηματοοικονομικές, πολιτικές, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο δεν το ανέχεται μια σύγχρονη πλουραλιστική δημοκρατία», τόνισε.

Σχετική είδηση:

Β. Μουλόπουλος: «Έπρεπε να βοηθήσω τον ΔΟΛ» (audio)

Μουλόπουλος: Ο ΔΟΛ δεν θα είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος