Οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και η θέσπιση της τηλεργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δίκαιου, το θεσμικό πλαίσιο για την καθιέρωση της τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά και το νομοσχέδιο για τα ζώας συντροφιάς είναι τα θέματα που πρόκειται να συζητήσει στις 11:00 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων.
  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή Υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα παρουσιάσει το πολυσυζητημένο καινοτόμο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο και ειδικά στο κεφάλαιο εκείνο που αφορά τις σχέσεις γονέων και ανηλίκων τέκνων μετά την απόφαση του ζεύγους να διασπάσουν την έγγαμη συμβίωση. Σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, μετά την έκδοση του διαζυγίου, που μπορεί να γίνει ακόμη και ηλεκτρονικά πλέον, οι γονείς σε περίπτωση που διαφωνούν για τα θέματα που αφορούν το ανήλικο παιδί θα καταφεύγουν αρχικά σε διαμεσολαβητή και σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε θα επιλαμβάνονται τα δικαστήρια.
Στις 2 το μεσημέρι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το Νομοσχέδιο που αφορά στις σχέσεις Γονέων – Τέκνων.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την τηλεργασία, στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η θεσμοθέτηση για όλους τους δημόσιους φορείς, ενός ενιαίου τρόπου οργάνωσης της εργασίας από το σπίτι, με βάση κοινές αρχές, κανόνες και μεθόδους διαχείρισης, όχι μόνο σε έκτακτες περιόδους όπως η σημερινή, αλλά κυρίως σε συνθήκες κανονικότητας.
Η εφαρμογή του μέτρου θα αφορά πρωτίστως τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που δεν σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση πολιτών, δηλαδή των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και των διευθύνσεων πληροφοριακού τομέα. Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επηρεαστούν μισθοί και ωράρια εργασίας. Πριν την πλήρη εισαγωγή του στο σύνολο του Δημοσίου, εξετάζεται η πιλοτική εφαρμογή του σε ορισμένους φορείς. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γνωστοποιηθούν μετά το υπουργικό συμβούλιο και όταν το νομοσχέδιο τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, που θα προηγηθεί της κατάθεσης, προς ψήφιση στη Βουλή περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος