«Όχι» σε εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού λένε ο Ν. Δένδιας και Ν. Παναγιωτόπουλος (video)

Στην άτυπη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στη Σλοβενία, με βασικό θέμα το Αφγανιστάν, συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε και σε πάνελ με θέμα «Μεσόγειος-Μία γεωστρατηγική σκακιέρα». Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

To τελευταίο τριήμερο βρέθηκαν στη Σλοβενία ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι το 2015 ήταν «η πρώτη φορά που είδαμε εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού» και πως «δεν θα δεχθούμε» αυτό να συμβεί ξανά.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο πάνελ την Πέμπτη, τόνισε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να εισέλθουν και άλλοι παίκτες, όπως η Ινδία, που «αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο όπως και εμείς».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με κύριο θέμα το Αφγανιστάν, επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η εκκένωση όσων ανθρώπων μας βοήθησαν την περίοδο που βρισκόμασταν στο Αφγανιστάν, να διασφαλιστεί η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αποτραπεί ενδεχόμενη εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ διαμήνυσε «κανείς να μην διανοηθεί ότι η Τουρκία θα δεχθεί έστω και έναν πρόσφυγα από το Αφγανιστάν». Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορά της στο προσφυγικό κύμα και πως η χώρα δεν αντέχει, ούτε έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος