Ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Σύνοψη
  • Η συζήτηση έγινε προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών και να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση των κουπονιών που υπάρχουν
  • Συμφωνήθηκε να κατατεθούν άμεσα τα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/3) με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, VODAFONE, ΝOVA, ΔΕΗ).

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών που οι πάροχοι αναπτύσσουν, να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση των κουπονιών που σήμερα υπάρχουν (Smart Readiness, 100 εκ.€ για δομημένη καλωδίωση σε πολυκατοικίες) και αυτών που έρχονται (Gigabit Voucher, 80 εκ. € για ευρυζωνικές συνδρομές), καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε ρητά ως κοινός στόχος, η συνεργασία με τους παρόχους έτσι ώστε σύντομα  η Ελλάδα να έχει βελτιώσει τη θέση της στους Ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

Τα επόμενα  χρόνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζητούμενο τόσο για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και για τους Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να κατατεθούν άμεσα τα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, ώστε να χαρτογραφηθεί χρονικά και χωρικά η προώθηση της ευρυζωνικότητας, κάτι που αποτελεί και βασικό παράγοντα ανάπτυξης για τη συνδεσιμότητα της χώρας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών Κωνσταντίνος Καράντζαλος και στελέχη του Υπουργείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος