Ο τουρκικός εκνευρισμός και η σαφής απάντηση της Αθήνας – «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν που συντηρούν τη ρητορική της έντασης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδίδοντας τον τουρκικό εκνευρισμό στην γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Η χώρα μας υπέρ του διαλόγου, αλλά δε σημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση δε θα προασπίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά μας συμφέροντα και τη διεθνή νομιμότητα με τον τρόπο που αποτελεσματικά το κάνουμε την τελευταία διετία που έχει αναβαθμίσει τη χώρα μας γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, μια πραγματικότητα στην οποία αντανακλά ο εκνευρισμός της Τουρκίας συνολικά».

Φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος της Τουρκίας από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό κονγκρέσο επιτέθηκε ξανά στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Από εδώ και πέρα ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής – ομόλογός μου. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μας, αλλά για ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία τα… βάζει με τον Νίκο Δένδια

Λίγες ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, η Άγκυρα μέσω του υπουργείου Άμυνας αυτή τη φορά, “στοχεύει” τον Νίκο Δένδια και τον κατηγορεί για επεκτατικές βλέψεις, με αφορμή την ανάρτησή του για την μαύρη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και τον προκλητικό εορτασμό της από την Τουρκία,.

Ο Νίκος Δένδιας υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία».

Στο στόχαστρο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας: «Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη».

Για την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου ο Τούρκος πρόεδρος φρόντισε να στήσει μια κακόγουστη νεο-οθωμανική φιέστα την Κυριακή, στο παλαιό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, όπου απεικονίστηκε σε λάβαρα πλάι στον Κεμάλ και προχώρησε σε ένα ξέσπασμα εθνικιστικής ρητορικής.

Οι φαραωνικές εκδηλώσεις Ερντογάν για την Άλωσης της Πόλης που άγγιξαν το όριο του κιτς ολοκληρώθηκαν το βράδυ με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις πάνω από τους τρούλους της Αγίας Σοφίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος