O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ΔΕΗ: Το μόνο πολύ μεγάλο καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του

Στο θέμα των αυξημένων τιμολογίων της ΔΕΗ και το ύψος των αποδοχών των στελεχών της, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, τόσο με ανακοίνωσή του, όσο και με συνέντευξη του εκπροσώπου του Νάσου Ηλιόπουλου.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρεται πως: «Οι πολίτες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο κ. Γεωργιάδης λίγο πολύ μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στάσση της ΔΕΗ γιατί έκανε “πολύ μεγάλο καλό”.

Το “πολύ μεγάλο καλό” είναι για τους πολίτες διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί, η ρήτρα Μητσοτάκη και απελπισία για το πως θα βγει ο μήνας.

Για τον εαυτό του βέβαια όντως έκανε πολύ μεγάλο καλό. Ως επιβράβευση εξαπλασίασε το μισθό του και δίνει μπόνους στον εαυτό του και τα αλλά golden boys της ΝΔ 16 εκατ. ευρώ.

Η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του εξοργίζουν την κοινωνία».

Ν. Ηλιόπουλος: «μιλάμε για μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει άμεσα»

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια όλο τον Απρίλιο στην τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική και το 99% των αυξήσεων περνά στους πολίτες. Η δεύτερη χώρα στο αντίστοιχο ποσοστό είναι η Αυστρία με 46%. Όταν βλέπουμε τέτοια διαφορά, στην πραγματικότητα μιλάμε για πλιάτσικο. Και αυτός που συντονίζει το πλιάτσικο απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε λογαριασμούς 4 και 5 φορές πάνω, ο κ Ηλιόπουλος τόνισε πως: «ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε το ύψος των αυξήσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσε να έχει λάβει η κυβέρνηση και δεν το έχει κάνει.

Για ποιο λόγο θα έπρεπε να περιμένουμε 7 μήνες, με τους λογαριασμούς να έχουν εκτοξευτεί και με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να μην μπορεί να βγάλει το μήνα; Πριν από μερικούς μήνες, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε ότι για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα. Αυτή η κατάσταση πλέον έχει χειροτερεύσει».

Όσον αφορά τα υπερκέρδη που καταγράφουν οι εταιρείες ενέργειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε: «μετά από τόσο καιρό, ακόμα αναζητούν αν υπάρχουν υπερκέρδη, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η σύγκριση ανάμεσα στις τιμές παραγωγής και στις τιμές πώλησης του ρεύματος στη χονδρεμπορική, δείχνει ότι τους τελευταίους 7 με 8 μήνες οι εταιρείες έχουν κέρδη που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ».

Επαναλαμβάνοντας ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ρήτρα Μητσοτάκη», εξήγησε: «με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, αυξήθηκε η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καταλήξαμε σήμερα, αντί να έχουμε μια ΔΕΗ που παρεμβαίνει στην αγορά, να λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το να πηγαίνει καλά η μετοχή της». «Αντίθετα, την περίοδο ’15-’19 δεν υπήρξε ούτε 1 ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς και αυτό μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή κατάσταση», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Η κυβέρνηση, όμως, προκαλεί τους πολίτες και με τα golden boys της ΔΕΗ που παίρνουν μισθούς 360.000 ευρώ το χρόνο, που δίνουν 16 εκ. bonus στον εαυτό τους ως μετοχές, με τα golden boys που χτίζουν “παλάτια” τη στιγμή που οι πολίτες δεν βγάζουν το μήνα», δήλωσε.

Ακόμα, αναφερθείς στην πανδημία, τόνισε: «με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ζήσαμε μια υγειονομική τραγωδία, με τη χώρα να έχει ξεπεράσει πλέον σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό, το Βέλγιο και την Ιταλία».

Σχετική είδηση: Γ. Οικονόμου: Aποφασιστική παρέμβαση για μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος