Μητσοτάκης: “Οι υγειονομικοί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού”

Τις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η υπερσύγχρονη αυτή, εντάσσεται στην προσπάθεια η Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αριθμού κλινών ΜΕΘ εντός ενός έτους. Παράλληλα, κάλεσε τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, να ανταποκριθούν στον εμβολιασμό και να δώσουν έτσι το παράδειγμα στον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία, μόλις τελειώσει η περιπέτεια της πανδημίας, θα τους ανταμείψει για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στο Ιδ. «Στ. Νιάρχος» που υποστήριξε και προσέτρεξε για άλλη μια φορά τη δημιουργία μόνιμων ΜΕΘ στη χώρα.

Έκανε λόγο μια σύγχρονη υποδειγματική μονάδα με 30 κλίνες ως ένα μικρό μόνο μέρος της μεγάλης συνολικής δωρεάς που κάνει το ίδρυμα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος η χώρα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εντός ενός έτους.

«Τον στόχο θα τον πετύχουμε και είναι πολύ σημαντικό όχι μονο για τον πόλεμο ενάντια στην πανδημία, αλλά και για την επόμενη ημέρα. Παρουσιάζεται μια ευκαιρία για να κάνουμε όσα δεν έγιναν εδώ και πολλά χρόνια. Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ σε υποδομές και ανθρώπους, να ανταμείψουμε και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το προσωπικό» είπε και σημείωσε πως «δέσμευσή μας είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνας να αισθάνονται ασφαλείς όταν πρόκειται για την υγεία τους».

Μητσοτάκης: “Οι υγειονομικοί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού”

Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι στράφηκαν στο σύστημα υγείας, είπε και με την ευκαιρία ευχαρίστησε ξανά το «Νιάρχος» για την οικονομική στήριξη, ενώ είπε πως και η ελληνική Πολιτεία με τη σειρά της, μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια «θα είναι συνεπής και θα ανταμείψει όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπερέβαλαν εαυτόν και μας έβγαλαν όλους, ως χώρα ασπροπρόσωπους».

Σε αυτό το σημείο απευθυνόμενος σε, γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό,  τόνισε πόσο σημαντικό είναι είναι να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού.

«Γνωρίζουμε πια υπεράνω οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι τα εμβόλια που εγκρίνονται είναι ασφαλή και αποτελεσματικά ως προς της δραστική μείωση της πιθανότητας να ασθενήσεις κανείς ως προς την αποφυγή βαρύτητας της νόσου εάν κάποιος νοσήσει. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε το σωστό παράδειγμα. Η Πολιτεία δεν μπορεί να δράσει κατασταλτικά και δεν θα ήταν σωστό, θέλω να επικαλεστώ την κοινή λογική ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ταγμένοι να προστατεύουν το αγαθό της υγείας, και παρακαλώ όσους δεν είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν να το σκεφτούν ξανά, σοβαρά, και όσοι έχουν εμβολιαστεί ας μιλήσουν στους συναδέλφους τους και να τους εξηγήσουν γιατί αυτό είναι η σωστή επιλογή και για τους ίδιους και για όσους περιθάλπτουν», τόνισε.

Μητσοτάκης: “Οι υγειονομικοί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος