Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση Growing Together στο Ζάππειο (video)

Στα μέτρα της κυβέρνησης για την επιχειρηματική στήριξη αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Growing Together. «Η πράσινη ενέργεια μας βοηθά να γίνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι» τόνισε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα ανέφερε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των νέων τεχνολογιών στο 10% του ΑΕΠ της χώρας μας.

«Πίστευα από την αρχή ακράδαντα στην επιχειρηματική στήριξη μετά την μακρά και επώδυνη κρίση. Οι Ελληνες επιχειρηματίες τα κατάφερναν πολύ καλά στο εξωτερικό, όχι όμως και στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό ενισχύσαμε τις δράσεις μειώνοντας την φορολογία και απλοποιώντας τις διαδικασίες», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

Την πρωτοβουλία συνδιοργανώνουν η Γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα Bpifrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το πρόγραμμα των ομιλιών

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Ελλάδα) Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Ελλάδα) Nicolas Dufourcq, Διευθύνων Σύμβουλος, Bpifrance (Γαλλία) Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Ελλάδα) Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (Ελλάδα) Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (Ελλάδα ) Nathalie Berger, Διευθύντρια Υποστήριξης Μεταρρυθμίσεων των Κρατών-Μελών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή Beatriz Freitas, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Banco Portugues de Formento (Πορτογαλία)Jean – Pierre Di Bartolomeo, Πρόεδρος, Solwalfin (Βέλγιο) Gytis Zakevicius, Σύμβουλος του Υπουργού, Υπουργείο Οικονομικών της Δημοκρατίας (Λιθουανία) Ιωάννης Καλτσάς, Επικεφαλής της Ομάδας Επενδύσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank) Geir Ove Hansen, Υπεύθυνος χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων, Innovation Norway (Νορβηγία) Anne Mieke Van der Werf, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Invest NL (Ολλανδία)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος