Ο Ν. Μηταράκης εγκαινιάζει κλειστή δομή προσφύγων στη Μαλακάσα (video)

Μόνο με κάρτες και σε συγκεκριμένες ώρες θα επιτρέπεται η είσοδος των προσφύγων στη νέα ελεγχόμενη κλειστή δομή της Μαλακάσας, που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. “Εγκαινιάζουμε την πρώτη ελεγχόμενη κλειστή δομή της ηπειρωτικής Ελλάδας στη Μαλακάσα, αφού έχουμε εγκαινιάσει τις τρεις κλειστές ελεγχόμενες δομές στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο” σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Νότης Μηταράκης από τη Μαλακάσα. “Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση του ελέγχου του Μεταναστευτικού και ο περιορισμός των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες” σημείωσε.

“Στη Μαλακάσα είχαμε φτάσει να έχουμε 3.000 αιτούντες άσυλο σημείωσε”. “Σήμερα είναι 1.300 και διαμένουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ολοκληρώνεται η επέκταση των κοντέϊνερς και του βιολογικού καθαρισμού” ανέφερε και υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι πως “Λειτουργούν οι πύλες ασφαλείας και η νέα περίφραξη. Πλέον η είσοδος επιτρέπεται μόνο με κάρτες και μόνο σε συγκεκριμένες ώρες“.

Όπως επεσήμανε “Αυτό δίνει ασφάλεια και σε όσους διαμένουν στη δομή αλλά και στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία”.

“Στη χώρα τον Ιούλιο του 2019 είχαμε 85.000 διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας. Σήμερα ο αριθμός έχει περιοριστεί στους 35.000. Από 121 δομές σε όλη τη χώρα έχουν μείνει οι 34” ενημέρωσε και συμπλήρωσε “πλέον το μεταναστευτικό δεν αποτελεί το πρόβλημα που αποτελούσε την περίοδο 2015-2019”

Πλέον των 35.000 προσφύγων που διαμένουν στις δομές έχουμε πέντε με έξι χιλιάδες που μένουν στον αστικό ιστό. Άρα περίπου 41.000 αιτούντες άσυλο.  Υπολογίζουμε πως έχουμε περίπου 50.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι διαμένουν σε όλη την επικράτεια και απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, στον τουρισμό κ.λ.π. Συνολικά αυτό που ονομάζεται προσφυγικό στη χώρα μας είναι κάτω από το 1% του συνολικού πληθυσμού“.

Όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού στις δομές ενημέρωσε πως “κρούσματα υπήρξαν αλλά δεν είχαμε κανένα θάνατο από Covid-19″. Όπως επεσήμανε “το ποσοστό εμβολιασμού στις δομές φιλοξενίας είναι γύρω στο 40-50% και κάνουμε διαρκώς προσπάθειες ώστε να πειστούν και να εμβολιαστούν”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος