Ο Ν. Καραθανασόπουλος εξηγεί τους λόγους απουσίας του ΚΚΕ στη σημερινή ομιλία Ζελένσκι

“Θα φαινόταν παράλογο να παρευρεθεί το ΚΚΕ στην Βουλή κατά την ομιλία του προέδρου Ζελένσκι, όταν αυτός και η κυβέρνησή του θεωρεί persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) τον κ. Γεώργιο Λαμπρούλη που είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ” είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”

“Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αποτελεί στυλοβάτη των αμερικάνικων και Νατοϊκών επιδιώξεων στην Ουκρανία και είναι συνυπεύθυνος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της Ουκρανίας από την επέμβαση – την οποία ως ΚΚΕ έχουμε καταδικάσει – των Ρώσων” υποστήριξε.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρούλης θεωρείται persona non grata, γιατί είχε παρευρεθεί στις εκλογές που είχαν γίνει στις δύο περιοχές της Ουκρανίας στο Ντομπάς και στο Ντονέτσκ το 2015, τις οποίες είχε τότε καταγγείλει η ουκρανική κυβέρνηση.

Όπως εκτίμησε ο κ. Καραθανασόπουλος, “η εκδήλωση που θα γίνει σήμερα είναι κατ΄επιταγή των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να συστοιχηθεί ο ελληνικός λαός με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών, για να αποδεχθεί την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος