Ν. Δένδιας: Ενισχύεται η συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία σε όλους τους τομείς

Σε πρωινό εργασίας που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα συμμετείχε, το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Το πρωινό εργασίας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή, επίσης, των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αφρική, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

O κ. Δένδιας σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε ότι συζήτησαν για τις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας το α’ εξάμηνο του 2022 και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρέσβη της Γαλλίας, Patrick Maisonnave, που οργάνωσε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, όπως είπε.
Ο υπουργός ανέφερε ότι αποτελεί «συνέχεια της επίσκεψης του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικού Jean-Yves Le Drian στην Ελλάδα και, επίσης, της συνάντησης που είχαμε μαζί στο πλαίσιο του Gymmich την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η συνεργασία με τη Σύμμαχο Γαλλία ενισχύεται, πρέπει να πω, καθημερινά και σε όλους τους τομείς. Η Γαλλία εκφράζει την επιτομή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 42, παράγραφος 7 της Συνθήκης της Λισσαβώνας».

Επίσης προσέθεσε: «Στη συζήτηση μας με τους Πρέσβεις της Ε.Ε. αναφέρθηκα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, στα προβλήματα των Βαλκανίων, αλλά ιδίως στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής, η οποία έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδος επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, έδωσα έμφαση στα ανοίγματα που κάνει η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική, την οποία ακολουθεί κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τα ταξίδια μου τόσο στη Αφρική, όσο και σε διάφορες άλλες χώρες. Αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η Ελλάδα πλέον για την Υποσαχάρια Αφρική, στην οποία η Γαλλία, προστατεύοντας τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, είναι εξαιρετικά δραστήρια. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον Πρέσβη και τη Γαλλική Προεδρία για την ευκαιρία αυτή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος