Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, ενημερώνει ο υπουργός Νίκος Δένδιας στο ΥΠΕΞ.
«Δεν είναι η ώρα των λόγων πια, είναι η ώρα των έργων», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ν. Δένδια.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος “πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μη ανοχής περαιτέρω τετελεσμένων ή προκλήσεων και διεκδικήσεων”, αναφερόμενος στο επεισόδιο του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών και στα εμπόδια που έθεσαν οι τουρκικές αρχές.
Έθεσα, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, το ζήτημα “σήμερα ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στόχο που και ο ίδιος είχε θέσει στο προηγούμενο Συμβούλιο”, ενώ επανέλαβε και τη χθεσινή του δήλωση ότι “πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των χωρικών υδάτων άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια στο συγκρότημα Κάσου-Καρπάθου-Ρόδου και αμέσως μετά στο συγκρότημα του Καστελορίζου με το κλείσιμο των κόλπων και τις γραμμές βάσης.
Είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής και στην έλλειψη πυξίδας που υπάρχει σήμερα.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος