Ο Μπαράκ Ομπάμα στο SNF Nostos Conference 2023

Ποια ηθικά ζητήματα εγείρονται όταν γίνεται χρήση chatbots σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας; Πώς μπορεί η δημιουργική έκφραση να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τραύματος;

Ερευνητές, επαγγελματίες του χώρου και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων συγκεντρώνονται στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μεταξύ των ομιλητών είναι η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind, Glenn Close, η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Goldie Hawn Foundation I MindUP, Goldie Hawn, ο συνιδρυτής του March For Our Lives, David Hogg, ο κριτικός αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, ο παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Child Mind Institute, Harold S. Koplewicz, και ο ψυχίατρος, Sander Markx.

Το ΙΣΝ υποδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα στο φετινό SNF Nostos Conference. Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μια ανοιχτή για όλους συμμετοχική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development).

Στο SNF Nostos Conference ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ERTNews.gr στις 17:30

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος