Ο Κ. Χατζηδάκης στην ΕΡΤ για κατώτατο μισθό: Γιατί επιλέξαμε τη μεγαλύτερη αύξηση

Η μείωση της ανεργίας κατά 4,5 εκατοστιαίες μονάδες είναι «κοινωνική πολιτική που δεν  έτυχε αλλά πέτυχε, ως αποτέλεσμα της συνολικότερης φιλοεπενδυτικής πολιτικής της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» για «πλέγμα προστασίας κι έκτακτων μέτρων παράλληλα με τις αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό».

«Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός ισοδυναμεί με 15ο μισθό, όπως είπε ο πρωθυπουργός γιατί στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλονται 14 μισθοί» είπε ο υπουργός Εργασίας εξηγώντας ότι η αύξηση πήγε στο 7% και συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9, 7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021.

«Πιστεύουμε ότι πηγαίνοντας στα απώτατα όρια οι επιχειρήσεις μπορούν να το αντέξουν καθώς  μειώθηκαν φόροι και ισχύουν μέτρα στήριξης».

Στην ερώτηση για το αν «το πενηντάρικο που κάθε μήνα αυξάνει το βασικό μισθό θα προλάβει να φτάσει στην τσέπη ή εξαϋλωθεί λόγω των ανατιμήσεων», ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει στηρίξει ευάλωτες ομάδες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και συνεχίζει μετά από 2 1/2 χρόνια».

Τα μέτρα δε είναι προάγγελος εκλογών,απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «έχει στηθεί αφήγημα για κακή νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία που θα εκδικηθεί τους εργαζομένους».

«Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας» είπε κλείνοντας ο υπουργός Εργασίας και ανέφερε: «’Εχουμε αποφασίσει κοινωνική πολιτική στην πράξη και στη μεγάλη εικόνα είναι και ο ρυθμός των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που τριπλασιάστηκε σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ολα πτυχές συγκροτημένης κοινωνικής πολιτικής  για τους ευάλωτους που γίνεται σε υγιείς βάσεις γιατί η κυβέρνηση κατόρθωσε να βάλει μπρος, παρά τις δυσκολίες, την οικονομία».

Πηγή: Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος