Ο. Γεροβασίλη: Φιάσκο το καλάθι του νοικοκυριού

Array

Ακόμη ένα φθηνό επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης χαρακτήρισε, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, το μέτρο για το καλάθι των 50 φθηνών προϊόντων του νοικοκυριού, που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να παρέμβει ρυθμιστικά στην αγορά και σχολιάζοντας το προωθούμενο μέτρο εκτίμησε ότι οι καταναλωτές δεν θα έχουν καμία ωφέλεια και θα το διαπιστώσουν την επόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές σε 50 από τα χιλιάδες προϊόντα δεν ανεβαίνουν ή ανεβαίνουν ελεγχόμενα, σχολίασε η κα. Γεροβασίλη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αντιμετωπίζεται η ήδη καλπάζουσα ακρίβεια. Η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει ρυθμιστικά στην αγορά με μείωση των έμμεσων φόρων όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση; Αυξάνει τους έμμεσους φόρους ( οι οποίοι  πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα) τα παίρνει και τα δίνει στην αισχροκέρδεια με θύμα βεβαίως τον καταναλωτή.

Δεν αρκεί η κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη. Δεν αρκεί να λέει ή πεινάτε ή κρυώνετε.  Όφειλε να έχει παρέμβει, υπογράμμισε και τόνισε αμέσως μετά πως η εργαλειοθήκη της Ε.Ε. έχει δώσει τα εργαλεία.  Η κυβέρνηση όμως, επέλεξε να μην το κάνει.

Για την ημερομηνία των εκλογών η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει χτες, και εξέφρασε την πεποίθηση της ότι το κόμμα της θα είναι το πρώτο κόμμα όποτε και αν γίνουν αυτές.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει δείγματα ηθικής έκπτωσης, με πρόσφατη την περίπτωση του κ. Πάτση βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος, εν είδει «γαλάζιου κορακιού», φέρεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εξωχώριων εταιρειών και να αγοράζει κόκκινα δάνεια 62 εκ ευρώ προς 4.3 εκατομμύρια. Τώρα λοιπόν, σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, έχουμε και βουλευτές οι οποίοι ενώ εκλέγονται για να στηρίξουν και να προστατεύσουν με κάθε τρόπο  τα συμφέροντα των πολιτών, έρχονται να παίξουν κερδοσκοπικά πάνω στον πόνο των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος