Αθ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ: Στόχος τον Ιούνιο να γίνουν πάνω από 3 εκατ. εμβολιασμοί

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των πολιτών στους εμβολιασμούς, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Αθανάσιος Κοντογεώργης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6”, επισημαίνοντας ότι ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 3 εκατ. εμβολιασμών ενώ χθες είχαμε ημερήσιο ρεκόρ καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από 64.000 εμβολιασμοί. “Υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση του προγράμματος “Ελευθερία” και στόχος μας είναι τον Μάιο να γίνουν πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμούς και 3 εκατ. τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι θα έχουμε μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντογεώργης πρόσθεσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ανακοίνωσε ότι οι πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca θα μπορούν τη δεύτερη δόση να την κάνουν νωρίτερα ώστε να μη χρειάζεται να χάσουν το ραντεβού τους λόγω διακοπών.

Όσον αφορά την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις ανέφερε ότι αυτό το μέτρο θα λήξει στις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην άρση του μέτρου αυτού νωρίτερα.

Παράλληλα, ο κ. Κοντογεώργης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αποδοχή του μέτρου του self test, αλλά και από την αποτελεσματικότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε ικανοποιημένοι και από τα self test, η κοινωνία και η αγορά και το δημόσιο έχει αγκαλιάσει το μέτρο”. Πρόσθεσε ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 3,5 εκατ. τεστ σε 1,4 εκατ. πολίτες και από τις 10 Μαΐου και μετά και η ιδιωτική οικονομία και το δημόσιο θα έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Όσον αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι την εβδομάδα της Διακαινησίμου θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν έχουν ανοίξει.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι αξιοποιείται η περυσινή εμπειρία και έχει επικαιροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχου ήδη σε 9 αεροδρόμια και δύο χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, καθώς πραγματοποιούνται έλεγχοι με τους κανόνες των ειδικών. Επίσης, από τις αρχές Ιουνίου θα μπει σταδιακά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον έλεγχο των τουριστών, ενώ θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς θα υπάρχουν διαδικασίες για επαλήθευση εγκυρότητας των τεστ και των πιστοποιητικών στις εισόδους. Παράλληλα, όπως τόνισε ο γγ Συντονισμού της Κυβέρνησης, έχει ξεκινήσει η προβολή της χώρας και υπάρχουν αρκετές προκρατήσεις. “Θα λειτουρήσει με ασφάλεια το καλοκαίρι και θα είναι καλύτερο από το περυσινό”, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος