Ο Γ. Μπαλαούρας μιλά για το κλείσιμο της Γ’ αξιολόγησης (audio)

Αισιόδοξος για το κλείσιμο και της τρίτης αξιολόγησης, εμφανίστηκε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο βουλευτής του Σύριζα και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Ερωτηθείς για το ρόλο του ΔΝΤ, ο βουλευτής εξέφρασε τους φόβους του ότι το Ταμείο πιθανόν να θέσει εμπόδια αλλά, όπως είπε, οι Ευρωπαίοι σταδιακά δείχνουν τάσεις απαγκίστρωσης από τη χρηματοδότηση και την παρουσία του, ειδικά στο ελληνικό ζήτημα. Απόδειξη , επισήμανε ο κ. Μπαλαούρας, οι δηλώσεις Γκάμπριελ προς τον Σόιμπλε, η στάση της ΕΚΤ αλλά και της Κομισιόν.

Αναφορικά με τον ESM, ο βουλευτής σημείωσε ότι είναι πιθανόν να σημειωθούν συγκρούσεις οι οποίες δεν θα επηρεάσουν το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Σχετικά τώρα με τις απόψεις του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για την πρώτη περίοδο του ΠΑΣΟΚ , την πορεία και την κατάληξή του στην αγκαλιά του νεοφιλελευθερισμού.

Τέλος, σε ερώτηση για τη στροφή προς την ανάπτυξη, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι αυτή θα γίνει με δίκαιους όρους προστασίας του εργασιακού τοπίου και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να χωνέψει πώς ο Σύριζα διάκειται φιλικά προς τις επενδύσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος