Ο Γ. Μπαλάφας μιλά για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου (audio)

Ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Μπαλάφας, που σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ, δεν μίλησε στην εκπομπή με την ιδιότητα του υφυπουργού, αλλά όπως είπε και ο ίδιος «ως ένας που έχω ζήσει τα γεγονότα».

Ο κ. Μπαλάφας είπε πως το τριήμερο του Πολυτεχνείου «ήταν η κορυφαία αντιστασιακή πράξη» μια παλλαϊκής εξέγερσης, που ταρακούνησε την δικτατορία.

Ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την συνεισφορά του στην εξέγερση, είπε πως «κάναμε το χρέος μας, άλλοι το κάνανε με περισσότερες θυσίες» και αναφέρθηκε στον σημερινό οικονομικό υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δαριώτη χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους εκείνης της αντιστασιακής γενιάς».

Ο κ. Μπαλάφας αναφερόμενος στην συνηθισμένη κριτική για την γενιά που «μπήκε στα πράγματα» υπογράμμισε πως η συμμετοχή σ’ εκείνες τις αντιστασιακές πράξεις, προέκυψε «από ένα πόθο για λευτεριά» και όπως είπε χαρακτηριστικά «εμείς μπήκαμε στον αγώνα… χωρίς να φανταζόμαστε ούτε στα πιο παρακινδυνευμένα όνειρά μας ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε βουλευτές, υπουργοί ή οτιδήποτε άλλο».

Για την δικαίωση των οραμάτων και των στόχων του Πολυτεχνείου, ο κ. Μπαλάφας είπε ότι «είναι ένας συνεχής αγώνας, δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή σ’ αυτή την προσπάθεια την αέναη λες τώρα φτάσαμε στο ιδανικό και τελειώνουμε». Και κατέληξε λέγοντας «σημασία έχει να μείνει ζωντανή η μνήμη του χρέους στην πατρίδα, στην ελευθερία, στην δημοκρατία».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος