Ο φάκελος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πυροδοτεί νέες έντονες πολιτικές συγκρούσεις

Γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του που καταγγέλλει, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης. Παράλληλα, συνεχίζεται η πολιτική κόντρα στη σκιά της υπόθεσης.

Ο φάκελος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πυροδοτεί νέες σφοδρές αντιπαραθέσεις και πολιτικές συγκρούσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας χαρακτήρισε θεσμικό το ζήτημα, δείχνοντας το δρόμο της Βουλής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η διερεύνηση να επεκταθεί σε βάθος χρόνου. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει να γίνει συζήτηση σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν διαφορετικές πρακτικές με άλλες κυβερνήσεις ή αν αυτό ήταν μια πολιτική που απλώς επαναλαμβανόταν και το βλέπαμε να συμβαίνει και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πρέπει να το δούμε, να μας προβληματίσει και να αναλάβουμε πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως λέει οι χλιαρές διαψεύσεις δεν πείθουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το ελληνικό water gate, φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Παρέμβαση στο θέμα έγινε κι από την ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η αποκάλυψη της αλήθειας θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», τόνισε το μέλος του Π. Σ. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Ξεκαλάκης, μιλώντας στο Κόκκινο.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι «Αυτό που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συνείδηση κάθε Έλληνα πολίτη και δεν θα μπορέσει με κανένα επικοινωνιακό τρικ να το ξεπεράσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, αλλά και τόσο οδυνηρά για το πολίτευμά μας».

Σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης πήγε στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε στοιχεία για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Την ίδια ώρα, από το Κομμένο της Άρτας, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρενέβη στο θέμα των υποκλοπών, ζητώντας να αναληφθεί και όχι όπως είπε να μετατεθεί η πολιτική ευθύνη. «Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους«, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με το άνοιγμα του Κοινοβουλίου στις 22 Αυγούστου θα προγραμματιστούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αφότου συνεδριάσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος