Ε. Βενιζέλος: “Μεγάλο θεσμικό θέμα” Α. Λοβέρδος: “Δεν θα χρησιμοποιήσω καμία κοινοβουλευτική ασυλία” (video)

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. “Μεγάλο θεσμικό θέμα» χαρακτήρισε τη διαχείριση των ερευνών από δικαιοσύνη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της υπόθεσης Novartis, προσθέτοντας πως «προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση της Novartis κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της δικαιοσύνης».Σήμερα στη βουλή η δικογραφία σχετικά με την εμπλοκή του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου στην υπόθεση Novartis, βάσει της οποίας ζητείται η άρση της  βουλευτικής του ασυλίας για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Με αφορμή αυτό ο κ. Λοβέρδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία.
Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.
Τίποτε δεν θα περάσει!»

Πλήρη στήριξη προσέφερε η Φώφη Γεννηματά στον Ανδρέα Λοβέρδο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απαίτηση να αποκαλυφθεί η «σκευωρία» στην υπόθεση Νοvartis.  Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε συγκεκριμένα: “Απαιτούμε να λάμψει όλη η αλήθεια για τη σκευωρία της Novartis και να λογοδοτήσουν όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό το σκοτεινό σχέδιο σε βάρος πολιτικών προσώπων και δικών μας στελεχών“.

Στελέχη της Novartis καλούνται σε απολογία ως ύποπτοι για δωροδοκία

Στελέχη της μητρικής αλλά και του ελληνικού τμήματος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καλούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για την το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κλήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη «έφυγαν» από την εισαγγελία Διαφθοράς , τόσο προς την Βασιλεία της Ελβετίας όσο και προς τα εδώ γραφεία της ελληνικής Novartis, είναι για δεκαπέντε πρόσωπα, τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι με βάση στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Οι εισαγγελείς, που έχουν αξιολογήσει ένα μεγάλο μέρος του υλικού που έχουν συλλέξει για την υπόθεση της εταιρίας, φαίνεται να έχουν εντοπίσει ενδείξεις για διακίνηση παράνομων χρημάτων. Το υπό διερεύνηση αδίκημα της νομιμοποίησης, με βασικό ερευνώμενο αδίκημα την δωροδοκία, σύμφωνα με πληροφορίες αφορά το διάστημα 2008-2012. Από το υλικό των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ροές χρημάτων που χρήζουν έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με πρακτικές της εταιρίας προς εξυπηρέτηση σκοπών της για την θέση της στην ελληνική αγορά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ 1

Σχετική είδηση: Σαμαράς για Novartis: Άθλια σκευωρία, όλα στο φως (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος