Ο Α. Τσίπρας ζητά συνάντηση με το ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

O διευθυντής του Γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλης Καλογήρου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ζητά η συνάντηση να γίνει πριν από τις 7 Απριλίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η σχετική γενική συνέλευση της τράπεζας.

Υπογραμμίζει στην επιστολή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα υποστεί μεγάλη ζημία αφού θα περιοριστεί η δυνατότητα ανάκτησης μέρους αυτών με τα οποία ενίσχυσε εδώ και μια δεκαετία την Τράπεζας Πειραιώς.

«Με δεδομένο ότι το κόμμα μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό εποπτικό επίπεδο για την αδιαφάνεια συγκεκριμένων συναλλαγών στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας μας όσο και σε νομικό επίπεδο, θα επιθυμούσαμε η συνάντηση αυτή να επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την εξυπηρέτηση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει ο κ. Καλογήρου.

Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Μιχάλης Καλογήρου:

«Προς: κ. Ανδρέα Βερύκιο

Πρόεδρο Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Κοιν:

Μέλη Γενικού Συμβουλίου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2021

Κύριοι,

Παρακαλούμε όπως προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπους του Ταμείου σας.

Η παραπάνω συνάντηση επιθυμούμε να προγραμματιστεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν τις 7 Απριλίου 2021, ώστε να μας ενημερώσετε για την υπό εξέλιξη διαδικασία λήψης απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, αναφορικά με τους όρους συμμετοχής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην προγραμματισμένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εκτιμά -με βάση τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία- ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εν λόγω Τράπεζας το Ελληνικό Δημόσιο, κεφάλαια του οποίου διαχειρίζεστε, θα υποστεί μεγάλη ζημία αφού θα περιοριστεί η δυνατότητα ανάκτησης μέρους αυτών με τα οποία ενίσχυσε εδώ και μια δεκαετία την Τράπεζας Πειραιώς.

Με δεδομένο ότι το κόμμα μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό εποπτικό επίπεδο για την αδιαφάνεια συγκεκριμένων συναλλαγών στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας μας όσο και σε νομικό επίπεδο, θα επιθυμούσαμε η συνάντηση αυτή να επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την εξυπηρέτηση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος.

Με εκτίμηση

Καλογήρου Μιχάλης

Διευθυντής γραφείου Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος