Ο Α. Τσίπρας στο Κιλελέρ με αγρότες – Στο τραπέζι προτάσεις για την οικονομική στήριξη της αγροτικής παραγωγής

Tη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο των επαφών του με του παραγωγικούς φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση στο Δημαρχείο ΤΟΥ Κιλελέρ, με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, ενώ στη συνέχεια θα έχει δημόσια συζήτηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το ιστορικό Κιλελέρ, “αποτελεί πολύ σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατία να κινητοποιείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, όπως είναι οι αγρότες και να μην το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες” και υπογράμμισε πως “δεν το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες γιατί υπάρχει ένα αόρατο χέρι αρχισυντάκτη που αποκρύπτει αυτές τις κινητοποιήσεις”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους των αγροτικών εφοδίων, το οποίο έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη τη χώρα

Ο Α. Τσίπρας στο Κιλελέρ με αγρότες – Στο τραπέζι προτάσεις για την οικονομική στήριξη της αγροτικής παραγωγής
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα τονίσει ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων και θα ζητήσει άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ειδική επιδότηση προκειμένου να αντισταθμιστεί ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος, επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών καθώς επίσης και κατασκευή αρδευτικών έργων για μείωση του κόστους άρδευσης.

Μετά το Κιλελέρ επόμενος σταθμός για τον κ. Τσίπρα θα είναι η πλατεία του χωριού της Αγιάς, όπου θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος