Novartis: Πρόταση αντεισαγγελέως για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, Ντζούρα & Μανώλη

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

H εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρείς εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελικοί Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα φθάσει μόνον το σκέλος για τη Novartis, όχι εκείνο για τις καταγγελίες Μιωνή. Πάντως για την τελική παραπομπή, ποιοι και για ποιο λόγο, την απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος