Novartis: Παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται μόνον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με βάση το βούλευμα που εξέδωσαν το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Το βούλευμα που είναι οριστικό και αμετάκλητο, παραπέμπει, μετά από μαραθώνια διάσκεψη, μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλάπακη για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis για τους δέκα πολιτικούς.

Ο πρώην υπουργός ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος επίσης ομόφωνα.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς παραπέμπεται κατά πλειοψηφία για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ανώτατοι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, καθώς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται γι’ αυτούς η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.

Τέλος, οι δικαστές συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τους καταγγελλόμενους δημοσιογράφους απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος