Novartis: Με αλλοίωση χαρακτηριστικών καταθέτει η “Κελέση”-Παπαγγελόπουλος: Αναξιόπιστος ο Σ. Μιωνής

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και εξετάζεται ο/η προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Όπως και ο/η προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έτσι και ο/η «Αικατερίνη Κελέση» καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

Χθες, επί 8 ώρες ο προστατευόμενος μάρτυρας Μαξιμος Σαράφης απαντούσε χθες στις ερωτήσεις του κλιμακίου της προανακριτικής στην ΓΑΔΑ. Για την κατάθεσή του υπήρξαν αντικρουόμενες διαρροές. Σύμφωνα με την πλευρά της πλειοψηφίας ο Μάξιμος Σαράφης είπε ότι δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών και ότι όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση τα πιθανολογούσε.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ψεύτικες διαρροές και χαρακτηρίζουν χρήσιμη την κατάθεσή του. Μια εξύφανση πολιτικής σκευωρίας φαίνεται να καταρρέει κατάθεση με την κατάθεση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

Η κατάθεση του Μαξιμου Σαράφη έγινε με ηχητικά μέσα αλλοίωσης της φωνής και ήταν σε διαφορετικό όροφο από αυτόν που ήταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπουγας και τα τα τρία μέλη: ο Θανος Πλεύρης από την ΝΔ, Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής. Στον χώρο που βρίσκονταν οι βουλευτές είναι εγκατεστημένη μία μεγάλη οθόνη.

Κατά την συνεδρίαση της προανακριτικης ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη για επιλεκτική διαβίβαση εγγράφων, κωλυσιεργία και προσβολή του Συντάγματος και αποφασίστηκε να σταλεί νέα επιστολή προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, προκειμένου να μεριμνήσει για την αποστολή των κρίσιμων εγγράφων.

Ερώτημα για ενδεχόμενη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Δ. Παπαγγελόπουλο

Διαβιβάστηκε στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ερώτημα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει πιθανής διεύρυνσης των αδικημάτων, πέραν εκείνων για τα οποία έχει εντολή να διενεργήσει έρευνα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος στρέφεται κατά του μάρτυρα Σ. Μιωνή

Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του επιχειρηματία Σ. Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και σχετικό δημοσίευμα του Τύπου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του, αφού αναφέρεται σε εμπλοκή που είχε, όπως ισχυρίζεται, κατά το παρελθόν με την Δικαιοσύνη, σημειώνει ότι είναι «άξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του» και επιστρατεύουν τον κ. Μιωνή, καθώς «κατέρρευσε η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis».

“Μετά το Noor 1 και τον ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά Γιαννουσάκη εμφανίζεται ένας ακόμη αμφιλεγόμενος μάρτυρας άσχετος με την υπόθεση που ερευνά η επιτροπή…. Ευκαιρία να ξεπλύνουν άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο. Χρησιμοποιούν ένα ευφάνταστο πρόσωπο που συγχέει σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση ιδιωτικές υποθέσεις του με διακρατικά ζητήματα. Μεγάλος ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο….’Αξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του και προφανής η ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση από διεφθαρμένους διαπλεκόμενους παρανοϊκούς που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του. Περισσότερα μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή”, αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος