Νοσ/μείο Παίδων Πεντέλης: Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση για την περιστολή λειτουργίας του

Επίκαιρη ερώτηση για το Νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης” κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου καθώς λειτουργεί ως Mega εμβολιαστικό κέντρο, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και καταλογίζοντάς της ότι η αναστολή εφημερίας του νοσοκομείου αποτελεί “ακρωτηριασμό” της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης.

Στην επίκαιρη ερώτηση, ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνει ότι ενώ η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και οι νοσηλείες παιδιών με Covid-19 αυξάνονται, η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε να «ακρωτηριάσει» τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη και παρά την καθολική αντίδραση επιμένει να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» για να το μετατρέψει σε mega-εμβολιαστικό κέντρο!

Καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ότι “με ακραίο αυταρχισμό προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου παράνομη και καταχρηστική”. “Είναι πρωτοφανής η απόφαση της κυβέρνησης να αποδυναμωθεί ένα ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο για να επιτελέσει μια λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως ο μαζικός εμβολιασμός” δηλώνει ο κ. Ξανθός, και προσθέτει πως “δεν έχει υπάρξει ανάλογος επιχειρησιακός σχεδιασμός σε καμία αναπτυγμένη χώρα” αλλά και ότι “ο Υπουργός Υγείας εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς”.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός: Η παράλογη, ατεκμηρίωτη, υγειονομικά επικίνδυνη και αυταρχική περιστολή της λειτουργίας του «Παίδων Πεντέλης», βλάπτει σοβαρά την παιδιατρική περίθαλψη και τη Δημόσια Υγεία και ρωτά τον υπουργό εάν “προτίθεται να ακυρώσει την απόφαση του και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης» με τακτική και εφημεριακή λειτουργία

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος