Νομοθετική πρωτοβουλία για αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων της κρατικής λειτουργίας

Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να αποκρυσταλλωθούν οι αρμοδιότητες σε όλα τα επίπεδα της κρατικής λειτουργίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμη στο πεδίο, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, και παράλληλα χαρακτήρισε την οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη. Μάλιστα δεν έκρυψε την ενόχλησή του “από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους”.

Προς αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση μίας κεντρικής προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ “που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος”.

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε επίσης μια σειρά από δράσεις προς ενίσχυση των υποδομών, οι οποίες εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος