Νίκος Καραθανασόπουλος στην ΕΡΤ: Σύγκρουση με την πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας

Array

«Οι όποιες κυβερνητικές επιδοτήσεις όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και ταυτόχρονα αποτελούν μια αναδιανομή, δηλαδή ο λαός πληρώνει και πάλι τις όποιες επιδοτήσεις, οι οποίες είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των μεγάλων απωλειών που έχει υποστεί λόγω της ακρίβειας», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Επισήμανε ότι «τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός πως η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο και ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικών οι οποίες ασκήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Πολιτικές που θυσιάζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «οι στόχοι πάλης του κινήματος πρέπει να οδηγήσουν στην κατάργηση της φορολογίας, στην κατάργηση των τελών ρύπων και του χρηματιστηρίου Ενέργειας, για να μπορέσει να αμφισβητηθεί επί της ουσίας η πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας και είναι η πολιτική της ΕΕ και των άλλων κομμάτων».

Κάλεσε, τέλος, «σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σταθμός σε αυτή την πάλη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος