Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές με αυξημένα ποσοστά για αξιόπιστη αντιπολίτευση

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Ο στόχος είναι αυτό να γίνει με πραγματικά αυξημένα τα ποσοστά του. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που απ’ ό,τι φαίνεται προτιμά τη lifestyle αντιπολίτευση, αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της ακρίβειας και των ανισοτήτων» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη απόψε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρο ότι προτιμά να μην έχει αντιπολίτευση. Προτιμά αυτή η κατάσταση της αντιπολίτευσης να είναι το άλλοθι της ελλειμματικής του παρουσίας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών όπου άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για συγκάλυψη επικαολούμενος δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. «Βγαίνει σήμερα η Ευρωπαία Εισαγγελέας και λέει απίστευτα πράγματα για τη χώρα μας, λες και είναι χώρα της Αφρικής. Δηλώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτρέπει να γίνει έρευνα και οδηγεί το θέμα σε συγκάλυψη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη αποστροφή του Πρωθυπουργού ότι όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν αίτημα προκαταρκτικής με συγκεκριμένο κατηγορητήριο, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την παλινωδία, καθώς στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που έφτασε το καλοκαίρι στη Βουλή περιγράφονται προς διερεύνηση τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

«Επειδή υπάρχει ένα “πόλεμος μνήμης”, το πόρισμα ήρθε το καλοκαίρι και εμείς εξαρχής επιμείναμε στη Βουλή να πάμε άμεσα σε προανακριτική επιτροπή βάσει του εν λόγω πορίσματος, ώστε να διερευνήσουμε τις ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή από το 1997 μέχρι σήμερα, ενώ η τριμελής επιτροπή που διόρισε ο ίδιος για τα Τέμπη,  υποστήριζε ότι αν είχαμε τηλεδιοίκηση δεν θα συγκρούονταν τα δύο τρένα και οι άνθρωποι σήμερα θα ζούσαν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και στη στάση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε : «Ένας συνάδελφός σας, από αυτό το στούντιο, υπονόησε ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με έκαναν να αλλάξω άποψη. Θέλω να του δώσετε τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ από το 2007 μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ λέει από τότε μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια  με αναθεώρηση του άρθρου 16. ‘Αρα, δεν άλλαξε θέση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει τον φερετζέ της Νέας Δημοκρατίας στη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Ερωτηθείς ότι στις δημοσκοπήσεις υπερτερούν όσοι υποστηρίζουν την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: « Μιλούν για μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά και βγαίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής και επισημαίνει ότι με τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση εν τέλει είναι κερδοσκοπικά παραρτήματα.  Απαντώ στη Νέα Δημοκρατία: Αφού, λοιπόν, ο κ. Πιερρακάκης πιστεύει ότι θα είναι μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά όσα ιδρυθούν, καλώ τόσο εκείνον όσο και τον κ. Μητσοτάκης να δεσμευτούν σήμερα  ότι κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος θα βάλουμε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 να αναφέρεται σε “μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά”. Για να δεσμεύει το Σύνταγμα και όχι να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, με τον πρώτο ασθενή σε απογευματινό χειρουργείο, υπογράμμισε ότι «ο ασθενής περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019. Με Νέα Δημοκρατία έκανε πέντε χρόνια να χειρουργηθεί. Λέμε ναι στο ολοήμερο χειρουργείο, αλλά χρειάζεται προσωπικό στο ΕΣΥ, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και αύξηση των μισθών».

Κατέκρινε την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας interview,η οποία διογκώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ . Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη δημοσκοπική εταιρεία πάνω στην οποία στήθηκε εδώ και τρεις μέρες ένα πανηγύρι στα media, δεν έχει δείξει ποτέ δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο τρίτο, όταν οι άλλες εταιρείες κατέγραφαν το αντίθετο. Η εταιρεία αυτή μάλιστα τον Ιούνιο 2023 “μετρούσε ” ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει 7% στις δεύτερες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. Δεν έχουμε κοντή μνήμη».

Τέλος, ερωτηθείς για τη χθεσινή ημερίδα του In Social για το περιβάλλον, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πώς δεν υπήρξαν αποκλεισμοί καθώς «όλοι είχαν κληθεί , ο Γιάννης Μανιάτης παρουσίαζε το βιβλίο του στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ήταν σε μια εκδήλωση για την αειφορία στις πόλεις και δεν μπορούσε να έρθει, ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν εκεί, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκεί και μάλιστα πήρε τον λόγο. Την ιστορία την έφτιαξαν τα media, αντί να συζητάμε την ουσία της εκδήλωσης. Όποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα, δεν βοηθά την παράταξή μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος