“Νίκη του κιτρινισμού η περίπτωση απόρριψης του νόμου για τις άδειες από το ΣτΕ ”

“θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες,” εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι  τέτοια απόφαση θα είναι “ήττα” και επισήμανε,  ότι το ΣτΕ -το οποίο σέβεται-  θα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο για να λάβει απόφαση.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο σε αυτή την περίπτωση, απάντησε: «θα το ξανασκεφτούμε». Για την τροπολογία σχετικά με τα κανάλια, σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται», ενώ αποσύνδεσε το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ με την απόφαση του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συνταγματική επιταγή.

Για τον  διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα γίνουν βήματα για μια νέα σχέση. Εκτίμησε επίσης πως το 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού, ενώ τάχθηκε εναντίον της διενέργειας δημοψηφίσματος για το θέμα. Εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον αρχιεπίσκοπο και ανέφερε ότι δεν μιλούν καθημερινά, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη επικοινωνούν.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως γίνεται διάλογος με την εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.

Για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα διαβεβαίωσε ότι θα έχουν αποφασιστεί έως την άνοιξη και σημείωσε ότι δεν θα αφορούν τους μαθητές που σήμερα είναι στο Λύκειο. Κάλεσε την ΟΛΜΕ να προσέλθει σε παραγωγικό διάλογο με  προτάσεις για αλλαγές και κυρίως για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος είπε πως κανένα σχολείο δεν υπολειτουργεί και πως τα κενά καλύπτονται καθημερινά με αναπληρωτές, με βάση τα στοιχεία που στέλνουν οι υπηρεσίες, ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν αυτήν την περίοδο οι μαθητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος